Dierenweide Molenschot is toe aan opknapbeurt

by CarolineSchalks | mei 31, 2017
Sinds vele jaren, vanaf 1996 om precies te zijn, ervaren passanten en bewoners van Molenschot de plezierige aanwezigheid van de dierenweide. Voor de één is het nét even een moment van aandacht tijdens het voorbijlopen en voor de ander is “de dieren begroeten” een reden dat dagelijkse ommetje te maken.
Dieren en ouderen houden elkaar in beweging

Ouderen hebben vaker te maken met eenzaamheid, bijvoorbeeld door het overlijden van hun geliefde, verminderd contact met anderen vanwege lichamelijke of geestelijke beperkingen of omdat na de verhuizing familie & vrienden verder weg wonen. Een (huis)dier kan deze leegte voor een klein deel opvullen en het gevoel van eenzaamheid verminderen. De dieren in de dierenweide geven sommige bewoners van Lyvore een doel in hun leven; iets om voor te zorgen. Alvorens de dieren te kunnen bezoeken, moeten de ouderen zich eerst naar buiten begeven. Dat ‘loopje’ naar buiten is ook een voordeel. Tijdens de koffie of gewoon in de gang is het soms ook een gespreksonderwerp. Mensen maken sneller contact met elkaar.

De dierenweide in de voortuin van Molenschot  
Sinds het begin worden de dieren verzorgd door vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet, kan de dierenweide blijven bestaan. Naast hun dagelijkse inzet helpen ook andere vrijwilligers ieder jaar mee tijdens “NL Doet”. Helaas is dat niet meer voldoende. Na al die jaren, is het nodig dat er ook technisch wordt geïnvesteerd in het dierenverblijf en de weide zelf. Het totale bedrag dat nodig is voor deze vernieuwing, zowel binnen als buiten wordt momenteel geraamd op zo’n
€ 15.000. Dat is een behoorlijke investering, maar evengoed zeer noodzakelijk.

Sponsoren nodig
Zonder de hulp van sponsoren, kunnen we de dierenweide niet opknappen. Iets dat hard nodig is voor de gezondheid van de dieren. Voelt u zich ook aangesproken door de toegevoegde waarde van deze dieren in het leven van de ouderen rondom Molenschot? Twijfel niet en maak vandaag uw bijdrage nog over op: Lyvore NL11 ABNA 043 237 0781, onder vermelding van “dierenweide”. Iedere euro is van harte welkom!

Wij waarderen uw bijdrage
Mede dankzij uw bijdrage kunnen bewoners van Lyvore, kinderen van bewoners die op bezoek zijn en omwonenden straks weer genieten van een wandelingetje langs de vernieuwde hokken, de dieren hier en daar een beetje aaien en ondertussen vriendelijk met de buurman het weerbericht bespreken! Hartelijke dank voor uw bijdrage, we waarderen dat enorm.

Vragen?
Hebt u vragen, dan kunt u die stellen aan Marrie Seldenrijk: 06 – 22 83 75 20.