Een speciaal verzoek aan u

Het corona virus houdt nog steeds het hele land in zijn greep. Tijdens de eerste coronagolf mochten veel bewoners van onze locaties geen bezoek van familie en vrienden ontvangen. Hierdoor ontstonden mooie initiatieven om de eenzaamheid van ouderen te verlichten. Nog steeds zijn bepaalde locaties, wanneer er besmettingen met het coronavirus zijn, vanwege verscherpte maatregelen, tijdelijk gesloten.
Natuurlijk doen wij er juist in deze periode alles aan om de feestdagen voor bewoners zo gezellig en warm mogelijk te laten zijn. Daar hebben we hulp bij nodig. Uw tijd, creativiteit en aandacht zijn zeer welkom en kunnen we zeker gebruiken! Speciaal voor hen die tijdens de feestdagen geen familieleden of vrienden kunnen ontmoeten, doen we een oproep: Helpt u mee kerst en oud&nieuw 2020 voor de bewoners toch nog bijzonder en misschien zelfs gezellig te maken? Uw ideeën zijn van harte welkom en we benoemen hieronder alvast enkele voorbeelden.

Kom met de feestdagen langs en laat uw licht schijnen

Maakt u tijdens de feestdagen een mooie wandeling in Soest? Mogen we u dan verleiden uw wandeling langs onze locatie Molenschot (Dalplein 2) te plannen? Wilt u dan even omhoog kijken en naar de bewoners zwaaien? Dat biedt niet alleen de nodige afleiding, maar geeft zo’n mooi gevoel van verbondenheid. Het wordt gewaardeerd en misschien zal er worden teruggezwaaid. Mocht u dan nog een lampion, lampje, lantaarn of ander buitenlichtje hebben, dat u best even kunt missen, wilt u dit dan op de stoep plaatsen? Zo vertalen we de aandacht naar een heel tastbaar gebaar en brengt u ook lettelrijk licht in de duisternis. Ook aan de achterzijde van Molenschot wonen mensen en kijken zij naar buiten, loopt u vooral ook even om.

Bent u goed in teksten schrijven of kunt u goed tekenen? Wij dagen u graag uit een spandoek te maken en op te hangen aan het hek van de dierenweide.

Heeft u heel toevallig een extra kerstboompje? ook die kunt u meenemen en op de parkeerplaats neerzetten: succes verzekerd (net als een draaiorgel met mooie kerstmuziek).

Misschien zijn de kinderen thuis nog helemaal niet klaar met het knutselen en schrijven van kerstkaarten, neem een fluitje mee of trommel en breng deze post langs! De post mag ook bestaan uit een kerststol, of iets anders lekkers.

Regels zijn regels

Op welke manier u ook uw verbondenheid met uw medemens vormgeeft rondom de feestdagen, het is vanzelfsprekend van belang de landelijk geldende maatregelen in acht te nemen:

  • Blijf thuis met (verkoudheids)klachten 
  • En houd 1,5 meter afstand

Kerstkaarten

Wilt u liever niet op stap, maar wel een kerstkaart sturen naar Molenschot? Dat kan natuurlijk ook, het adres is Dalplein 2, 3762 BP Soest. Wij zullen ervoor zorgen dat de kerstkaart een goede bestemming krijgt.

Vraag en aanbod door Blijf-in-contact

Het is belangrijk ouderen een leuke afleiding op deze speciale dagen te bezorgen. We merken dat veel mensen erg leuke ideeën hebben. De vraag is dan hoe we zo snel mogelijk ‘vraag en aanbod’ bij elkaar kunnen brengen. Ofwel, waar kunnen we al deze ideeën en aanbiedingen, die zowel van ‘binnen de organisatie’ als van ‘buiten de organisatie’ komen, bij elkaar brengen en ‘matches’ maken. 

Vanuit Lyvore hebben we een e-mailadres ingesteld: blijfincontact@lyvore.nl. Heb jij leuke ideeën voor een activiteit, een contactmoment voor bewoners of iets anders? Deel deze via dit e-mailadres.

Beeldbellen

Een terugblik op de eerste maanden van dit jaar waarin het coronavirus ons tot beperkingen dwong. Toen bezoek niet meer welkom was, zochten we naar alternatieven, om in contact te blijven zonder de 'verbinding' te verbreken.

Aan het woord zijn Jacqueline Voswijk, coach Ontmoetingscentrum Baarn en activiteitenbegeleidsters op de Bremhorst, Petra Drent en Berber Holwerda. De video is gemaakt met dank aan Ketenzorg Dementie Soest en Baarn.

 

Medewerker En Client Bekijken Platen
Videoboodschap en beeldbellen

Als u elkaar niet meer kunt zien, is het fijn om toch met elkaar in contact te blijven. Lyvore biedt verschillende alternatieven om het contact tussen u en uw naasten te onderhouden, waaronder het sturen van een videoboodschap en beeldbellen.

Greetz
Greetz: knuffel door de brievenbus

Greetz heeft speciale ansichtkaarten ontwikkeld die u kunt sturen naar die liefste opa en oma. Ze stellen tot en met 30 april elke dag 5.000 gratis ansichtkaarten beschikbaar.

Hart Onder De Riem (1)
ANBO: Hart onder de riem

Het coronavirus zet Nederland op zijn kop. Alle medewerkers en vrijwilligers van ANBO en ook veel bekende Nederlanders en politici denken aan u. Speciaal voor u hebben zij een videoboodschap ingesproken om u een hart onder de riem te steken.

Luisterlijn
De luisterlijn

Maatregelen rondom het coronavirus leiden tot meer gevoelens van eenzaamheid, angst en zorgen. Bij de luisterlijn kunnen mensen 24/7 terecht om hierover te praten en contact te hebben.

Een Tegen Eenzaamheid
Een tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hier vindt u alle initiatieven en acties om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Koetjes En Kalfjes
Koetjes & Kalfjes

Koetjes & Kalfjes is gestart door 2 studenten en koppelt studenten (kalfjes) aan ouderen (koetjes) voor een gezellig telefoongesprek.

KBO PCOB
KBO-PCOB: oproep aan alle kleinkinderen

KBO-PCOB doet een oproep aan alle kleinkinderen: laat weten dat je aan opa en oma denkt.

Nationaal Ouderenfonds
Ouderenfonds: Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds biedt de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers.

Nationaal Ouderenfonds
Ouderenfonds: schrijfmaatje

Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

Omapost (1)
Omapost

Met Omapost stuurt u eenvoudig en snel een écht kaartje. Binnen 30 seconden zorgt u ervoor dat iemand een paar dagen later van uw persoonlijke kaartje heel blij wordt.

Videly Logo
Vidley: video wenskaart

Vidley is de VideoWenskaart waarmee u een persoonlijke video boodschap kunt versturen.

SWOS
Telefoonlijn SWOS

Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) heeft een telefoondienst.

Alzheimer Nederland
Tips van Alzheimer Nederland

Hoe gaat u om met gevoelens van onveiligheid en minder sociaal contact? En hoe blijft u goed voor elkaar en ook voor uzelf zorgen? Alzheimer Nederland geeft antwoord op deze vragen en heeft aanvullende tips.

Logo RTV Utrecht
RTV Utrecht

Wilt u uw verhaal kwijt, of een plaatje aanvragen voor uzelf of iemand anders die thuis zit, dan kan dat op Radio M Utrecht.