Videoboodschap en beeldbellen

Als u elkaar niet meer kunt zien, is het fijn om toch met elkaar in contact te blijven. Lyvore biedt verschillende alternatieven om het contact tussen u en uw naasten te onderhouden, waaronder het sturen van een videoboodschap en beeldbellen.

Videoboodschap

Een van de opties is het opnemen van een videoboodschap voor uw naaste, die wij dan samen met uw naaste kunnen bekijken. Bijvoorbeeld op de momenten dat er normaal gesproken bezoek zou komen. Hieronder vindt u een korte instructie hoe u dat kunt doen.

Instructie videoboodschap

  • Maak een video-opname bijvoorbeeld met een mobiele telefoon of tablet.
  • Stuur de video via what’s app naar het zorgteam van uw naaste. Dit is of het nummer dat u heeft ontvangen voor beeldbellen of het nummer dat het zorgteam weleens heeft gebruikt om foto’s van uw naaste naar u op te sturen. Is geen van deze nummers bij u bekend? Stuurt u dan een mailtje naar het zorgteam of een bericht via Caren.
  • U kunt iets vertellen en/of laten zien en horen waarvan u weet dat uw naaste het leuk vindt. Denk aan prettige herinneringen uit het verleden rondom speciale personen, plaatsen, dieren, foto’s, muziek, hobby’s, werk etc.
  • Houd de boodschap kort: niet langer dan 2-3-minuten.
  • Spreek duidelijk en langzaam, kijk vriendelijk in de camera en geef beperkte informatie.

Het werkt het beste om de videoboodschap in de volgende vorm te gieten:

  • Begin met een duidelijke begroeting waarbij u vertelt dat u op de tablet/telefoon bent. Bijv.: “Hallo mam, hier is je dochter, ik ben nu op de tablet om gezellig wat te praten.”
  • Vertel dan wat over de van te voren bedachte onderwerpen. Probeer steeds wat ruimte te laten tussen wat u vertelt, zodat uw naaste de ruimte krijgt om te reageren.
  • Rond het gesprek af met een duidelijke positieve afsluitende zin. Bijv.: “Dag mam, ik was nu op de tablet, maar binnenkort kom ik weer langs.”

Heeft u vragen hierover? Neem dan per e-mail contact op met een van de zorgmedewerkers of stuurt u een e-mail naar blijfincontact@lyvore.nl.

Beeldbellen

Een andere mogelijkheid is beeldbellen. Het grote verschil met een videoboodschap is dat u direct contact heeft met elkaar en een gesprek kunt voeren. Bellen met spraak en beeld is leuk; u kunt degene met wie u spreekt namelijk ook zien. Het is net alsof jullie bij elkaar in de kamer zitten.

Op alle locaties van Lyvore hebben we de mogelijkheid om te videobellen. Zodra we dit aanbieden op de locatie van uw naaste, ontvangt u hierover een brief of mail van ons.

Het beeldbellen vraagt extra tijd van de zorgmedewerkers. We streven er naar om voor iedere bewoner een vast moment in de week in te plannen waarop er kan worden gebeld. We weten echter niet of dit haalbaar is. De komende tijd gaan we met elkaar ondervinden wat de beste manier is om te kunnen beeldbellen.

Delen