Birkhoven Park

Birkhoven Park is een schitterende locatie aan de bosrand van Amersfoort. In 2012 is Birkhoven Park geheel vernieuwd. Deze locatie heeft kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen met een vorm van dementie, een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een verleden binnen de psychiatrie en appartementen voor ouderen met een lichamelijke beperking. Ook voor revalidatie en Het Ontmoetingscentrum Amersfoort kunt u op deze locatie terecht.

Birkhoven Park heeft een mooie gemeenschappelijke tuin met groentetuin. Er wordt gewerkt aan de tuin om er een belevingstuin van te maken. Hier zal het niet alleen aangenaam vertoeven zijn, maar wordt u ook geprikkeld. De woonvoorzieningen voor ouderen met een vorm van dementie hebben een eigen gezamenlijke ruime dementievriendelijke tuin. Het Ontmoetingscentrum, het Grand Café, internetcafé en de bibliotheek vindt u in het centraal gelegen hoofdgebouw. Hier zijn ook de behandelruimtes van onder andere de fysiotherapie en ergotherapie.

Appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking

De Vier Linden en de Leilinde bestaan uit royale appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking die langdurige verpleeghuiszorg nodig hebben. Elk appartement heeft zijn eigen sanitaire voorziening. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers en woonmedewerkers biedt 24-uurszorg. Zij bieden een aangename en veilige woonomgeving.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie bevinden zich op de locaties Hazelaar, Populier en Kastanje. Elke groep, met plaats voor 6 ouderen, heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers en woonmedewerkers biedt 24-uurszorg en betrekt de bewoners waar mogelijk bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken. Zij bieden een aangename en veilige woonomgeving.

Kleinschalig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking en gerontopsychatrische achtergrond

Op de eerste etage van de Populier zijn de appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en een gerontopsychiatrische achtergrond. U heeft uw eigen kamer met sanitaire voorziening. De woning voor zes ouderen heeft een gezamenlijke huiskamer. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers en woonmedewerkers biedt 24-uurszorg en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken. We bieden een aangename en veilige woonomgeving.

Ontmoeten op Birkhoven Park

Birkhoven Park is één van de locaties van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort. Van maandag tot en met vrijdag vinden verschillende activiteiten plaats voor zowel ouderen die wonen op Birkhoven Park, als ouderen die de ontmoetingsgroep bezoeken of wonen in de wijk. U kunt een speciaal programma volgen, dat het mogelijk maakt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op deze manier kan soms opname in een zorginstelling worden uitgesteld of worden voorkomen.

Meedoen aan activiteiten draagt eraan bij dat u langer actief en zelfstandig blijft. Bent u benieuwd welke activiteiten deze maand op de agenda staan? Kijk dan voor meer informatie op de pagina van de Ontmoetingscentrum Birkhoven Park. Uiteraard bepaalt u zelf voor welke activiteiten u kiest.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke tuin en in het Grand Café ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Delen

Faciliteiten

Bushalte
Aan de locatie
Tuin
Vanuit de woningen
Park
Op 100 meter
Winkelcentrum
Ongeveer 1 kilometer
duofiets

Ik heb mijn eerste stage bij Lyvore als een fijne stage ervaren. Ik vond een leerafdeling erg prettig werken en je leert niet alleen hoe de zorg gaat, maar je leert ook meer over teamverband met je collega’s. In de eerste twee weken moest ik wel erg wennen maar naar mate ik meer mijn eigen gang leerde gaan en meer leerde hoe alles in zijn werk ging, was het gewoon een gezellige, leuke en leerzame tijd waar af en toe ook plek was voor grapjes en dat creëerde een prettige sfeer op de werkvloer.

Extern
Rosanne
Eerstejaars Bachelor Verpleegkundige
2 Studenten Op De Rollator

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.