De Heybergh

Aan de gezellige winkelstraat van Soesterberg bevindt zich de grotendeels gerenoveerde woonzorg locatie De Heybergh. Op de begane grond wonen 7 mensen met een lichamelijke beperking in hun eigen appartement. Op de eerste verdieping vindt u een groepswoning van acht personen met dementie. De gemeenschappelijke woonkeuken is het hart van De Heybergh. Hier kunt u elkaar ontmoeten en deel nemen aan activiteiten.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde. Als u komt wonen op De Heybergh, kunt u uw kamer volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Kleinschalig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking

Op de begane grond van De Heybergh bevindt zich een kleinschalige woonomgeving voor zeven mensen met een lichamelijke beperking. We bieden een aangename en veilige woonomgeving, in uw eigen appartement met sanitaire voorziening.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat op de eerste etage uit een groepswoning van acht personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met sanitaire voorziening. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de sfeervol ingerichte huiskamer. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Volledig Pakket Thuis

Als u zelfstandig op De Heybergh woont en intensieve zorg thuis nodig heeft, kunnen de medewerkers van het Zorg aan huis-team u ondersteunen en begeleiden.

We bieden zowel verpleegzorg voor lichamelijke beperkingen, als verpleegzorg voor psychische beperkingen (dementie). Met een Volledig Pakket Thuis (VPT) kunt u op De Heybergh in uw eigen woning de volledige verzorging krijgen die u wenst. Zo kunt u thuis blijven wonen, terwijl u een uitgebreid beroep doet op zorg. Deze verpleegzorg kan bestaan uit verpleging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie aan huis. U komt in aanmerking voor VPT als u een opname-indicatie (zorg met verblijf) heeft ontvangen. Heeft u vragen over uw indicatie of over Volledig Pakket Thuis, dan kunt u contact opnemen met Zorg aan huis: (088) 356 00 56.

Huurstudio's op de tweede etage

Op De Heybergh verhuren we geheel vernieuwde studio's, gericht op individueel wonen. Deze studio's zijn speciaal voor mensen die zelfstandig willen wonen én zorg dichtbij wensen.

U woont zelfstandig op de tweede verdieping van het geheel vernieuwde pand. Als bewoner van deze studio heeft u de gelegenheid de gezamenlijke woonkeuken te bezoeken. Deze woonkeuken is een royale ruimte waar u de andere bewoners ontmoet en naar wens (samen) een maaltijd kan bereiden.

Inrichting en indicatie

Elke studio heeft een kitchenette en eigen sanitair. De inrichting van uw studio bepaalt u uiteraard helemaal zelf. Als u Zorg aan huis inschakelt, is het aan te raden hier tijdens de inrichting rekening mee te houden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is de gewenste zorg ook daadwerkelijk goed te kunnen bieden.

Verhuizen?

Deze studio's worden verhuurd door Alliantie Eemvallei. Wilt u meer informatie of een rondleiding aanvragen, neem dan contact op Callegas, makelaardij Soest (035) 601 9358. In de studio's kan u wonen met een Zvw indicatie. Bel voor meer informatie naar onze medewerkers van Zorg aan huis team Soersterberg (088) 356 00 56.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie De Heybergh

Delen

Faciliteiten

Bushalte
binnen 500 meter
Supermarkt
ca. 50 meter
Bos of park
ca. 500 meter
Winkelstraat
binnen 100 meter
Restaurant / Café
binnen 100 meter

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.