De Plataan

De Plataan is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het gebouw is een voormalige school, middenin de Amersfoortse woonwijk Soesterkwartier. Wat De Plataan uniek maakt, is de tuin; de mooiste van het hele Soesterkwartier!

Een unieke tuin

De bijzondere tuin van De Plataan is tot stand gekomen met het programma “Groen Verbindt” van Het Oranje Fonds. Het programma stimuleert en subsidieert groene plannen van zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. In dat kader onstond het idee om een buurttuin te creëren die verbindend werkt tussen de verschillende generaties.
Bij de maaltijden eten we van de groenten die in de eigen moestuin worden verbouwd. Bijna dagelijks zijn er verse eieren, gelegd door de kippen die in de tuin rondlopen. Zelfs bij slecht weer genieten de bewoners van de tuin. In de kas zitten we er altijd warmpjes bij.

De buurtbewoners van het Soesterkwartier zijn erg betrokken bij De Plataan, wij nodigen ze dan ook regelmatig uit.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen van zes personen, verdeeld over de begane grond en eerste etage. Elke groep heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Op de begane grond zijn ook enkele appartementen voor mensen met dementie, waar plaats is voor zeven bewoners. De appartementen zijn ruim en sfeervol doordat ze zijn verbouwd in de stijl van de voormalige school. Ook op deze afdeling is een gezamenlijke huiskamer.

Naast de gezamenlijke huiskamers hebben alle afdelingen nóg een gezamenlijke ruimte, die in de toekomst zal worden verbouwd. Daardoor ontstaat ruimte voor méér leuke activiteiten.

Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts is er altijd minimaal één zorgmedewerker in De Plataan. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of een specialist ouderengeneeskunde. 

Als u komt wonen in De Plataan kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Uiteraard is het verstandig om bij het inrichten rekening te houden met de zorg die u wenst of nodig heeft. Voor uw begeleiding en verzorging is meestal wat extra ruimte nodig.

Ontmoetingscentrum Amersfoort

De Plataan is één van de locaties van het Ontmoetingscentrum Amersfoort. Hier vindt onder meer de dagbesteding plaats; een breed programma aan activiteiten voor mensen met een lichte vorm van dementie die nog thuis wonen. Wanneer er plaatsen vrij zijn, kunnen bewoners van De Plataan zelf ook meedoen. In Het Ontmoetingscentrum vinden ook verschillende activiteiten plaats voor de ontmoetingsgroep op De Plataan. U kunt er een speciaal programma volgen, dat u helpt om actief te blijven, zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Op de pagina van ontmoetingsgroep De Plataan vindt u een actueel overzicht van de activiteiten.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer en in de tuin van de Plataan ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie De Plataan:

Delen

Faciliteiten

Groene tuin
Bij de locatie
Bezoek
Geen vaste tijden
Gezamenijke ontmoetingsplek
Supermarkt
ca. 700m
Bushalte
Binnen 50 m
Bos
Binnen 1 km

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Planten Water Geven
Kortdurend verblijf

U kunt een bepaalde periode bij Lyvore verblijven als u thuis woont en tijdelijk gespecialiseerde zorg nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.