De Stuifberg

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

Iedere bewoner heeft een appartement met eigen sanitair. In de gemeenschappelijke huiskamer en keuken begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners met de dagelijkse activiteiten. Bent u liever alleen op uw kamer, dan kan dat natuurlijk ook.

De zorgmedewerkers zijn intensief betrokken en is er volop aandacht. Voor bezoekers staat de deur altijd open. Het enthousiaste team heet u van harte welkom.

"… zoals het thuis was."

In de mooie achtertuin van De Stuifberg hebben vrijwilligers en familieleden een moestuin aangelegd en zorgen de producten uit de tuin voor een smakelijke maaltijd. Regelmatig genieten bewoners en bezoekers van dit rustieke plekje.

Nieuwe bewoners ervaren De Stuifberg als een ‘warm bad’. In deze kleinschalige woongroep zetten we het leven zoals het thuis was zoveel mogelijk voort. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment. Het zorgteam is goed op elkaar ingespeeld en denkt altijd in mogelijkheden.

Mensen met dementie hebben vaak moeite om de seizoenen te herkennen. Een tafel in de huiskamer, versierd met elementen van het seizoen, helpt de bewoners op weg.

 

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

 

Helaas is het voor nieuwe cliënten niet meer mogelijk te verhuizen naar De Stuifberg. Zorgorganisatie Amerpoort neemt De Stuifberg over en gaat deze verbouwen, om deze zo geschikt te maken voor hun cliënten met een verstandelijke beperking. Op 14 en 15 april verhuizen alle medewerkers en bewoners van kleinschalige groepswoning voor mensen met dementie De Stuifberg. Voor alle bewoners is gelukkig een goede nieuwe woonplek gevonden in een andere woonzorglocatie in Amersfoort. Het team verhuist als geheel naar Villa de Eik in Amersfoort, ook een kleinschalige woonzorglocatie van Lyvore.

 

Delen

Faciliteiten

Woning met eigen sanitair
Gezellige woonkamer
Tuin
Bij locatie
Groenrijke omgeving

Diensten

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.