Elisabeth Park

Het authentieke dorpje Lage Vuursche ligt in de gemeente Baarn en is zeer geliefd bij toeristen vanwege de bosrijke omgeving, de gezellige restaurants, winkeltjes en natuurlijk de wandelmogelijkheden. Prachtig gelegen in de bossen, net buiten het dorp bevinden zich de accommodaties van Elisabeth Park: één woonlocatie voor mensen met een lichamelijke beperking: Merelhof en twee locaties voor ouderen met een vorm van dementie: Vinkenhof en Lijsterhof. Oorspronkelijk was het een Rooms Katholiek Klooster, inmiddels ontmoeten verschillende geloofsovertuigingen elkaar op Elisabeth Park.

Zorg en begeleiding dichtbij

Een vast team deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts werken eveneens de zorgmedewerkers op Elisabeth Park. Indien nodig wordt hulp ingeschakeld van een verpleegkundige of specialist ouderenzorg. Als u komt wonen op één van deze locaties op Elisabeth Park, kunt u uw kamer volledig naar eigen smaak inrichten. Er is meestal wel extra ruimte nodig om u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten.

Groene omgeving

 “De Anton Pieck-achtige sfeer in het dorp en de vorstelijke status omdat prinses Beatrix weer op kasteel Drakenstein woont, zorgen voor veel belangstelling. Na een korte of uitgebreide wandeling genieten de meeste bezoekers nog even na; ’s zomers op een zonnig plaatsje op één van de vele terrassen of in de winter een warm plekje bij de haard. De pannenkoek vindt nog steeds grote aftrek maar ook een gastronomisch maal kan gevonden worden in de zes restaurants die Lage Vuursche rijk is.” (volgens de site ‘Lage Vuursche’)


Historie

In 1927 werd het klooster gesticht voor de Congregatie van Onze Lieve Vrouw in Amersfoort. Twee jaar eerder had deze stichting een stuk grond aangeboden gekregen van jonkvrouw F.M. Bosch van Drakenstein. Voorwaarde was wel dat er een kapel moest worden gesticht. Op de gevelsteen staat te lezen dat dit ter ere van de heilige maagd Maria was: “Deze kapel met klooster is gesticht op initiatief van jonkvrouw Elisabeth F.M. Bosch van Drakenstein in het jaar O.H. 1927.” Het portret van de weldoenster hangt nog in de gang. In 1938 werd naast het klooster een sanatorium bij gebouwd voor de behandeling van de nonnen die aan tuberculose leden. Om de genezing te bevorderen werden er draaibare tbc-huisjes geplaatst. Zo konden de patiënten in de zon en uit de wind worden gedraaid en konden zij lang buiten zijn. In 1978 wordt het klooster omgebouwd tot verpleeghuis. Ook inwoners van Lage Vuursche konden in het klooster terecht voor medische hulp. (bron: wikipedia)

Delen

Diensten

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

U kunt ons via e-mail of telefonisch bereiken:

Voor specifieke vragen en opmerkingen over de website kunt u mailen naar: redactiewebsite@lyvore.nl

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.