Het Ontmoetingscentrum Amersfoort

Elkaar ontmoeten, daar wordt het leven mooier van. Het Ontmoetingscentrum Amersfoort vindt u op de locaties Birkhoven Park en De Plataan. Birkhoven Park is een moderne locatie aan de bosrand van Amersfoort en heeft een mooie gemeenschappelijke tuin met groentetuin. De Plataan is gevestigd in een voormalige school, middenin de Amersfoortse woonwijk Soesterkwartier. Wat De Plataan uniek maakt, is de tuin; de mooiste van het hele Soesterkwartier!
U bent er van harte welkom. Fijn u te ontmoeten!

Kom binnen!

In Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is altijd iets te doen. U kunt hier terecht voor dagbesteding voor ouderen met en zonder indicatie. In Het Ontmoetingscentrum Amersfoort maakt u kennis met de coaches. Zij zijn uw aanspreekpunt en organiseren de activiteiten. U kunt bij de coaches terecht om deel te nemen aan het activiteitenaanbod.

U leest er in alle rust een krantje met een kop koffie, maar een spelletje spelen kan natuurlijk ook. Heeft u energie om in beweging te komen en iets actiefs te ondernemen? Dan kunt u meedoen aan gymnastiek. Gaat u graag creatief aan de slag? Dan kunt u deelnemen aan ’t Atelier. Of u nu wilt meedoen aan een van de activiteiten, een hapje wilt eten of gewoon om een praatje verlegen zit, in het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks terecht. Naast de vaste activiteiten kunt u in het ontmoetingscentrum ook regelmatig optredens en lezingen bijwonen.

Iedereen is welkom

Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is er voor alle inwoners van Amersfoort. Het maakt ons niet uit of u woont bij Lyvore, bij een andere zorgaanbieder of zelfstandig thuis, in het ontmoetingscentrum bent u welkom. Uiteraard zijn de mensen om u heen (uw partner, familie, vrienden en mantelzorgers) ook van harte welkom.

Ontmoetingsgroepen

Heeft u een indicatie? Dan bent u welkom op een van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen, rekening houdend met eventuele lichamelijke beperkingen of geheugenproblemen. Wij zoeken samen met u graag een ontmoetingsgroep die bij u past. Zo zorgen wij ervoor dat u zich in het ontmoetingscentrum thuis voelt.

Ontmoetingsgroep Birkhoven Park

De ontmoetingsgroep op Birkhoven Park is voor alle ouderen met een lichamelijke beperking. Zij zijn daarnaast gespecialiseerd in ouderen met de ziekte van Parkinson, en bieden voor deze doelgroep op de dinsdag en donderdag specialistische dagbehandeling aan, met activiteiten zoals fitness en bewegingsgroepen.

Ontmoetingsgroep De Plataan

De ontmoetingsgroep op de Plataan is voor ouderen met een dementie. Deze locatie wordt gekenmerkt door een bijzondere belevingstuin, waar zowel bezoekers van de ontmoetingsgroep als buurtbewoners actief in aan de slag kunnen gaan.

De Ontmoetingsgroepen maken deel uit van het totale dagbestedingsprogramma. Hierdoor is er altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten en zorgondersteuning aanwezig. Deelname aan een Ontmoetingsgroep biedt bezoekers mogelijkheden langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Ook zonder indicatie bent u welkom

Bezoekt u Het Ontmoetingscentrum Amersfoort en heeft u geen indicatie, dan betaalt u een kleine bijdrage. Dit is een vast bedrag per activiteit of dagdeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele kosten. Voor een bezoek aan de Inloop, betaalt u geen eigen bijdrage. Wilt u meer hierover weten? Neem dan contact op met een van de coaches van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort.

Delen

Diensten

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

ALT Text
Dagbesteding

Bij lichamelijke beperkingen of beginnende geheugenproblemen bent u hartelijk welkom in één van onze ontmoetingscentra.

Wijkverpleegkundige
Casemanager Dementie

De casemanager dementie weet de weg als het gaat om zorg en ondersteuning in uw regio.

Veelgestelde vragen

Soms kan een nieuwe dag een hele uitdaging zijn. Dit ervaart u bijvoorbeeld als uw moeder te maken krijgt met (beginnende) dementie of lichamelijke beperkingen. Bij de ontmoetingscentra van Lyvore dragen we op een inventieve en enthousiaste manier bij aan de invulling van uw dag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Het Ontmoetingscentrum Amersfoort, (033) 460 05 44
  • Het Ontmoetingscentrum Baarn, (06) 222 943 71
  • Het Ontmoetingscentrum Soest, (06) 300 019 53