Het Ontmoetingscentrum Amersfoort

Elkaar ontmoeten, daar wordt het leven mooier van. Het Ontmoetingscentrum Amersfoort vindt u op de locaties Birkhoven Park en De Plataan. Birkhoven Park is een moderne locatie aan de bosrand van Amersfoort en heeft een mooie gemeenschappelijke tuin met groentetuin. De Plataan is gevestigd in een voormalige school, middenin de Amersfoortse woonwijk Soesterkwartier. Wat De Plataan uniek maakt, is de tuin; de mooiste van het hele Soesterkwartier!
U bent er van harte welkom. Fijn u te ontmoeten!

Kom binnen!

In Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is altijd iets te doen. U kunt hier terecht voor dagbesteding voor ouderen met en zonder indicatie. In Het Ontmoetingscentrum Amersfoort maakt u kennis met de coaches. Zij zijn uw aanspreekpunt en organiseren de activiteiten. U kunt bij de coaches terecht om deel te nemen aan het activiteitenaanbod.

U leest er in alle rust een krantje met een kop koffie, maar een spelletje spelen kan natuurlijk ook. Heeft u energie om in beweging te komen en iets actiefs te ondernemen? Dan kunt u meedoen aan gymnastiek. Gaat u graag creatief aan de slag? Dan kunt u deelnemen aan ’t Atelier. Of u nu wilt meedoen aan een van de activiteiten, een hapje wilt eten of gewoon om een praatje verlegen zit, in het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks terecht. Naast de vaste activiteiten kunt u in het ontmoetingscentrum ook regelmatig optredens en lezingen bijwonen.

 

Iedereen is welkom

Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is er voor alle inwoners van Amersfoort. Het maakt ons niet uit of u woont bij Lyvore, bij een andere zorgaanbieder of zelfstandig thuis, in het ontmoetingscentrum bent u welkom. Uiteraard zijn de mensen om u heen (uw partner, familie, vrienden en mantelzorgers) ook van harte welkom.

 

Ontmoetingsgroepen

Heeft u een indicatie? Dan bent u welkom op een van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen, rekening houdend met eventuele lichamelijke beperkingen of geheugenproblemen. Wij zoeken samen met u graag een ontmoetingsgroep die bij u past. Zo zorgen wij ervoor dat u zich in het ontmoetingscentrum thuis voelt.

Ontmoetingsgroep Birkhoven Park

De ontmoetingsgroep op Birkhoven Park is voor alle ouderen met een lichamelijke beperking. Zij zijn daarnaast gespecialiseerd in ouderen met de ziekte van Parkinson, en bieden voor deze doelgroep op de dinsdag en donderdag specialistische dagbehandeling aan, met activiteiten zoals fitness en bewegingsgroepen.

Ontmoetingsgroep De Plataan

De ontmoetingsgroep op de Plataan is voor ouderen met een dementie. Deze locatie wordt gekenmerkt door een bijzondere belevingstuin, waar zowel bezoekers van de ontmoetingsgroep als buurtbewoners actief in aan de slag kunnen gaan.

 

De Ontmoetingsgroepen maken deel uit van het totale dagbestedingsprogramma. Hierdoor is er altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten en zorgondersteuning aanwezig. Deelname aan een Ontmoetingsgroep biedt bezoekers mogelijkheden langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

 

Ook zonder indicatie bent u welkom

Bezoekt u Het Ontmoetingscentrum Amersfoort en heeft u geen indicatie, dan betaalt u een kleine bijdrage. Dit is een vast bedrag per activiteit of dagdeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele kosten. Voor een bezoek aan de Inloop, betaalt u geen eigen bijdrage. Wilt u meer hierover weten? Neem dan contact op met een van de coaches van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort.

Delen

Diensten

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Wijkverpleegkundige
Wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

ALT Text
Dagbesteding

Bij lichamelijke beperkingen of beginnende geheugenproblemen bent u hartelijk welkom in één van onze ontmoetingscentra.

ALT Text
Huishoudelijke hulp

Zorg aan huis biedt alle vormen van huishoudelijke hulp.

Persoonlijke Begeleiding
Individuele begeleiding thuis

De individuele begeleiding aan cliënten gebeurt in nauwe samenwerking met de casemanager dementie.

ALT Text
Palliatieve zorg

In de laatste fase van uw leven kunt u vertrouwen op zorg, ondersteuning en begeleiding die passen bij uw wensen.

Client Met Alarmering
Personenalarmering

U valt of heeft een ander ongeluk in huis. Een persoonlijk alarm kan hierbij uitkomst bieden.

Evenementen

Website Koersbal 27 feb
Koersbal
Amersfoort
sport en spel
Websits Atelier 28 feb
't Atelier
Amersfoort
Creatief