Kastanje

Kastanje in Amersfoort is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een vorm van dementie. Op Kastanje wonen twaalf cliënten, opgesplitst in twee groepen van zes personen.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

Iedere bewoner heeft een eigen eenkamerappartement met eigen sanitair. Het appartement kunt u inrichten met uw eigen, vertrouwde spullen. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken, waar u de andere bewoners ontmoet. Bezoekers zijn altijd welkom. Vanwege de zorgmomenten met name in de ochtend, is het goed het geplande bezoek af te stemmen met de zorgmedewerker. De woonbegeleider betrekt u zoveel mogelijk bij de activiteiten die in en om het huis gedaan worden en waarmee u ook thuis vertrouwd was. 

 

Belevingsgerichte zorg

"Van elke nieuwe bewoner maken we een foto, die we bij de ingang van het appartement ophangen. Zo is uw eigen woning in Kastanje altijd goed herkenbaar." We bieden bewoners belevingsgerichte zorg. Dit betekent dat we sturing en structuur geven, maar niet de regie over uw dagelijks leven overnemen.

Onder de appelboom

Een gevarieerde invulling van de dag is belangrijk voor het welzijn van bewoners. We proberen veel naar buiten te gaan. Zo zitten bewoners met mooi weer regelmatig in de tuin, onder de appelboom. Zijn er voldoende vrijwilligers, dan wordt een boswandeling gemaakt in het nabijgelegen Birkhoven Bos of we ondernemen een uitje naar de dierentuin. Naast het doen van diverse spelletjes, wordt ook de iPad vaak uit de kast gehaald. Handig voor het lezen van de krant, maar ook voor het afspelen van liedjes uit vroegere tijden.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Kastanje:

 

Delen

Faciliteiten

Bushalte
100m
Supermarkt
ca. 1km
Birkhoven Bos
50m
Tuin
Bij locatie aanwezig
Grand Café
50m
Pedicure
Aan huis
Kapper
Elke dinsdagochtend aan huis
Gezelschapsspellen kast
in de huiskamer
duofiets

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ