Merelhof

Merelhof is een kleinschalige nieuwbouw locatie voor mensen met een lichamelijke beperking, midden in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche en onderdeel van Elisabeth Park geopend. Merelhof is in oktober 2018 officieel geopend.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en
’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde.

Kleinschalig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking

Op de Merelhof zijn appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking die verpleeghuiszorg nodig hebben. Merelhof bestaat uit één gebouw met drie woningen elk voor zeven bewoners. Voorheen was dit afdeling Kloosterhof.

Inrichting en professionele zorg

Als u komt wonen op Merelhof, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer en in de prachtige tuinen van Elisabeth Park ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

De kracht van rituelen

Wat uw achtergrond, levensbeschouwing of overtuiging ook is, bij de geestelijk verzorger kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.  Rituelen kunnen steun geven bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen in uw leven en u nieuwe hoop en kracht geven. De geestelijk verzorger kan u helpen bij het vinden van een passend ritueel.

Wanneer u in de laatste fase van uw leven behoefte hebt aan een ritueel of een ( zieken) zegen, kunt u ook een beroep doen op de geestelijk verzorger. Uiteraard geldt dat ook voor uw familie, uw vrienden en uw (andere) mantelzorgers.

Wandelen op het Park

Als het voor u te ver is naar het dorp te wandelen, dan biedt Elisabeth Park een schitterende tuin. U kunt heerlijk in de tuin wandelen en genieten van de natuur. Op het terrein bevindt zich de begraafplaats van OLV en een "Lourdesgrot" met het beeld van de Heilige Bernadette. Onderweg geniet u van de schitterende glas-in-loodramen van de kapel, waar eveneens een afbeelding van Bernadette is te zien.

- binnen 100 m
- binnen 100 m
- aanwezig

Bezoekadres

Kloosterlaan 37B
3749 AJ Lage Vuursche
(088) 356 00 00

Q Music brengt verkoeling bij Lyvore in Soest

Bewoners en bezoekers blij met een ijsje van Q Music

Lees meer »

Het kwaliteitsjaarverslag 2017 van Lyvore staat online

Het werk van een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg (VVT) gaat over kwaliteit van leven. Lyvore gebruikt daarvoor het woord “waarde”.

Lees meer »

NLdoet en Lyvore

Ook dit jaar is Lyvore natuurlijk weer van de partij bij de grootste Nederlandse vrijwilligersactie met activiteiten NLdoet - Het Oranje Fonds. Wilt u bij een activiteit helpen, meld u zich dan aan.

Lees meer »