Wiekslag Smitsveen

Wiekslag Smitsveen is een kleinschalige woonvorm midden in de woonwijk Smitsveen. Het gebouw bestaat uit twee aan elkaar grenzende woningen aan de rand van een groot grasveld, naast een basisschool. Hierdoor is deze locatie echt onderdeel van de samenleving. Regelmatig genieten bewoners en bezoekers vanaf het terras in de achtertuin van dit fijne plekje.

Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderenzorg. 

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen; één van zes en één van zeven personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met de mogelijkheid naast een bed ook een eigen zitgedeelte in te richten. Op ieder appartement is een wastafel aanwezig met koud en warm stromend water.

De twee groepen van zes bewoners hebben elk een royale huiskamer en een open keuken. Als u het prettig vindt rustig op uw kamer te zijn, is dat uiteraard mogelijk. Bent u liever in gezelschap van andere bewoners dan is het vooral zomers heerlijk in de achtertuin. In de een royale huiskamer begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners bij het doen van de dagelijkse activiteiten.

“We zijn hier allemaal kind aan huis!”

Als cliënten verhuizen naar Wiekslag Smitsveen, is het de eerste vier tot zes weken erg wennen en omschakelen. Niet alleen voor de nieuwe bewoner, maar ook voor familieleden en vrienden heeft zo’n verhuizing een enorme impact. Toch wordt in deze kleinschalige woongroep het leven zoals het thuis was, zoveel mogelijk voortgezet. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment.  Wat Wiekslag Smitsveen ook bijzonder maakt is het bestaande zorgteam; collega’s en vrijwilligers werken al enige jaren samen en zijn daardoor erg goed op elkaar ingespeeld.

Als u komt wonen op Wiekslag Smitsveen, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de royale woonkamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

- binnen 400 m
- aanwezig

Bezoekadres

Veenbesstraat 1
3765 BX Soest
(088) 356 00 00

NLdoet en Lyvore

Ook dit jaar is Lyvore natuurlijk weer van de partij bij de grootste Nederlandse vrijwilligersactie met activiteiten NLdoet - Het Oranje Fonds. Wilt u bij een activiteit helpen, meld u zich dan aan.

Lees meer »

Samenwerking Albert Heijn Smitsweg en Lyvore

Tijdens de Dag van de verpleging op 12 mei heeft Albert Heijn Smitsweg Lyvore geholpen bij het werven van vrijwilligers.

Lees meer »

Open brief aan de nieuwe Tweede Kamer

Interview Emma Beaujon over de Open brief aan de nieuwe Tweede Kamer: "Iedereen zet zich dagelijks in voor het geven van liefdevolle zorg en het creëren van zinvolle dagbesteding. Wij doen alles wat mogelijk is dat met de huidige middelen en voorwaarden te realiseren." Wij hopen dat partijen hun beloftes nakomen.

Lees meer »

Albert Heijn Smitsweg enthousiasmeert bezoekers een kerststol aan ouderen te schenken.

Nadat de start van de samenwerking op de "Dag van ouderen" werd bezegeld met een taartpunt voor alle bewoners van Molenschot, een locatie in Soest van Lyvore, biedt Albert Heijn Smitsweg nu kerststollen aan. Speciaal voor alle bewoners van Lyvore coördineren de heer Arno Scholten (Albert Heijn Smitsweg) en mevrouw Carolien Sukel (Lyvore) deze ludieke actie.

Lees meer »