Birkhoven Park

Birkhoven Park is een schitterende locatie aan de bosrand van Amersfoort. Begin 19de eeuw stond Huize Pasadena bekend als hotel-restaurant en na de oorlog werd dit pand een tehuis voor chronisch zieken. In 2012 is deze locatie omgebouwd tot verschillende kleinschalige woonvoorzieningen voor oudere mensen met dementie, of een lichamelijke beperking of ouderen met een lichamelijke hulpvraag én een verleden binnen de psychiatrie (gerontopsychiatrie). Als onderdeel van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort, is Birkhoven Park tevens de sfeervolle ontmoetingsruimte voor de bezoekers van de verschillende ontmoetingsgroepen.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en
’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde. Als u komt wonen op één van de locaties van Birkhoven Park, kunt u uw kamer volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke tuin en in het restaurant ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking

Op de Vier Linden en de Leilinde zijn royale appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking die langdurige verpleeghuiszorg nodig hebben. We bieden een aangename en veilige woonomgeving, in uw eigen appartement met sanitaire voorziening.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie bevinden zich op de locaties De Hazelaar, Populier en Kastanje. Elke groep heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Kleinschalig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking en gerontopsychatrische achtergrond

Op de eerste etage van de Populier zijn royale appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking met een gerontopsychiatrische achtergrond. We bieden een aangename en veilige woonomgeving, in uw eigen appartement met sanitaire voorziening.

Ontmoeten op Birkhoven Park

Birkhoven Park is één van de locaties van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort. Van maandag tot en met vrijdag en soms in de weekenden vinden verschillende activiteiten plaats voor de ontmoetingsgroep op Birkhoven Park. U kunt een speciaal programma volgen, dat het mogelijk maakt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op deze manier kan soms opname in een zorginstelling worden uitgesteld of worden voorkomen.

Meedoen aan activiteiten draagt eraan bij dat u langer actief en zelfstandig blijft. Bent u benieuwd welke activiteiten deze maand op de agenda staan? Kijk dan voor meer informatie op de pagina van de Ontmoetingsgroep Birkhoven Park. Uiteraard bepaalt u zelf voor welke activiteiten u kiest.

- binnen 25 m
- binnen 100 m
- aanwezig

Bezoekadres

Soesterweg 533
3819 BA Amersfoort

Quercus Kerstfair 2019

Op donderdag 19 december van 11.00 - 16.00 uur is de Quercus Kerstfair in Amersfoort. De opbrengsten zijn voor de BELEEF TV voor de bewoners.

Lees meer »

Samen bewegen tijdens de Week van de Dementie

Samen bewegen is het thema van de Week van de Dementie in Baarn en Soest en Soesterberg.

Lees meer »

Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op vrijdag 9, 16, 23 en 30 augustus wordt Het Ontmoetingscentrum Baarn in Santvoorde omgetoverd tot collegezaal voor senioren. Vier vrijdagen vertelt student-docente Dorien over haar vakgebied tijdens de collegereeks 'Scheikunde in het dagelijks leven'.

Lees meer »

Kunstprogramma pop-up museum De Ontdekking.

Voor bewoners van Lyvore zijn de voorstellingen gratis, overige bezoekers vragen we een kleine bijdrage. Iedereen, ook bewoners, svp aanmelden via www.museumdeontdekking.nl. Bij sommige voorstellingen of workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet.

Lees meer »