De Plataan

De Plataan is een oude school in de wijk Soesterkwartier, omgebouwd tot een woonvoorziening voor oudere mensen met dementie of een lichamelijke beperking. Als onderdeel van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is De Plataan tevens de sfeervolle ontmoetingsruimte voor de  bezoekers van de verschillende ontmoetingsgroepen.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en
’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde. Als u komt wonen op De Plataan, kunt u uw kamer volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer en in De Tuin van de Plataan ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Appartementen voor mensen met een lichamlijke beperking

Op de begane grond van De Plataan zijn zeven voormalige klaslokalen omgebouwd tot royale appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. We bieden een aangename en veilige woonomgeving, in uw eigen appartement met sanitaire voorziening.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen van zeven personen, verdeeld over de begane grond en eerste etage. Elke groep heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Ontmoeten op De Plataan

De Plataan is één van de locaties van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort. Van maandag tot en met vrijdag en soms in de weekenden vinden verschillende activiteiten plaats voor de ontmoetingsgroep op De Plataan. U kunt een speciaal programma volgen, dat het mogelijk maakt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op deze manier kan soms opname in een zorginstelling worden uitgesteld of worden voorkomen. Meedoen aan activiteiten draagt eraan bij dat u langer actief en zelfstandig blijft. Bent u benieuwd welke activiteiten deze maand op de agenda staan? Kijk dan voor meer informatie op de pagina van de Ontmoetingsgroep De Plataan. Uiteraard bepaalt u zelf voor welke activiteiten u kiest.

De Tuin van De Plataan

Dankzij het programma “Groen Verbindt” van Het Oranje Fonds ontstond het idee in de tuin van De Plataan een buurttuin te creëren die verbindend werkt tussen de verschillende generaties. Met dit programma worden goede “groene” plannen van zorginstellingen en maatschappelijke organisaties gestimuleerd en gesubsidieerd. De opdracht om een tuin te ontwikkelen ‘voor en met’ wijkbewoners, waarbij meer verbinding ontstaat tussen cliënten en buurtbewoners, werd met enthousiasme aangegaan. Onder de enthousiaste begeleiding van de Coaches ontmoetingscentrum worden veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd.

 - binnen 50 m
- ca. 700 m
- binnen 1 km
- aanwezig
tuin De Plataan
tuin de plataan burendag
tuin Plataan
gem. woonkamer pg
gem. keuken pg
De Plataan bord
voorzijde Plataan
gem. ruimte
gem. eettafel
appartement app.zorg
tuin De Plataan
tuin de plataan burendag
tuin Plataan
gem. woonkamer pg
gem. keuken pg
De Plataan bord
voorzijde Plataan
gem. ruimte
gem. eettafel
appartement app.zorg

Bezoekadres

Plataanstraat 18
3812 ZW Amersfoort
(088) 356 00 00

Ben Cramer treedt op in het Ontmoetingscentrum Baarn!

Het is bijna zover....het optreden van Ben Cramer op vrijdag 7 september!

Lees meer »

Cultureel Festival Baarn

De collega's van Ontmoetingscentrum Baarn staan zaterdag 1 september op het Cultureel Festival in Baarn!

Lees meer »

Q Music brengt verkoeling bij Lyvore in Soest

Bewoners en bezoekers blij met een ijsje van Q Music

Lees meer »

Opening De Tuin van De Plataan

Na maanden hard werken, veel plezier, betrokken buurtgenoten en dankbare cliënten, opent De Tuin van De Plataan officieel haar deuren op 12 juli!

Lees meer »