Molenschot

Molenschot is een mooie woonzorglocatie midden in Soest. Mensen met een lichamelijke beperking en mensen met beginnende dementie wonen hier naast elkaar in één van de ruim 100 appartementen. Het is hier gezellig en er is altijd iets te beleven; restaurant Het Dalzicht en Het Ontmoetingscentrum Soest bevinden zich op deze locatie.

Wonen met zorg voor mensen met beginnende dementie en/of lichamelijke beperkingen

Alle appartementen in Molenschot hebben een eigen pantry en sanitair. Komt u wonen in Molenschot, dan kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Uiteraard is het verstandig om bij het inrichten rekening te houden met de zorg die u wenst of nodig heeft. Voor uw begeleiding en verzorging is meestal extra ruimte nodig. Op iedere verdieping van Molenschot werkt een vast zorgteam dat in overleg met u de gewenste zorg biedt. In de gemeenschappelijke huiskamer op uw verdieping bent u altijd van harte welkom; om een praatje te maken, gezellig te eten met de andere bewoners en voor begeleiding of ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. 

Restaurant Het Dalzicht

De medewerkers van restaurant Het Dalzicht zullen snel vertrouwde gezichten voor u zijn. Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel bewoners als ouderen uit de wijk. Tussen de middag zijn de tafels gedekt voor uw warme maaltijd. Uiteraard bent u ook welkom voor koffie met iets lekkers, iets warms tussendoor of een ijsje. In het restaurant vindt u ook een klein winkeltje met houdbare producten.

Dierenweide en poffertjes

Tegenover de ingang van Molenschot bevindt zich een dierenweide. Bij mooi weer kunt u ook gebruik maken van het grote terras naast de ingang. Daar kunt u een kop koffie of thee drinken, een heerlijke lunch nuttigen en zo nu en dan worden hier zelfs poffertjes gebakken!

Het Ontmoetingscentrum Soest

In Molenschot is ook Het Ontmoetingscentrum Soest gevestigd. Van maandag tot en met vrijdag worden hier overdag en ’s avonds verschillende activiteiten georganiseerd. Als bewoner bent u uiteraard van harte welkom. Bezoekers van de Ontmoetingsgroep of Soesternaren die elders in de wijk wonen, schuiven ook regelmatig aan bij deze activiteiten. Restaurant Het Dalzicht wordt onder andere gebruikt voor spelletjesmiddagen, bewegen op muziek, lezingen en optredens. Meedoen aan activiteiten helpt u om langer actief en zelfstandig te blijven. Op de pagina van Het Ontmoetingscentrum Soest vindt u een actueel overzicht van alle activiteiten.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Molenschot:

Delen

Faciliteiten

Bushalte
minder dan 50 mtr
Restaurant
op de Begane Grond
kapsalon
achter de receptie
Schoonheidsspecialiste
op afspraak
Pedicure
op afspraak
winkeltje
in Het Dalzicht
Dierenweide
tegenover hoofdingang
Supermarkt
in de buurt
Visboer
in de buurt
Terras
zeer ruim terras

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

Maaltijd
Maaltijdservice

De maaltijdvoorziening van Lyvore bereidt dagelijks heerlijke menu’s waaruit u kunt kiezen.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Planten Water Geven
Kortdurend verblijf

U kunt een bepaalde periode bij Lyvore verblijven als u thuis woont en tijdelijk gespecialiseerde zorg nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Soms kan een nieuwe dag een hele uitdaging zijn. Dit ervaart u bijvoorbeeld als uw moeder te maken krijgt met (beginnende) dementie of lichamelijke beperkingen. Bij de ontmoetingscentra van Lyvore dragen we op een inventieve en enthousiaste manier bij aan de invulling van uw dag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Het Ontmoetingscentrum Amersfoort, (033) 460 05 44
  • Het Ontmoetingscentrum Baarn, (06) 222 943 71
  • Het Ontmoetingscentrum Soest, (06) 300 019 53

Wanneer uw vader ouder wordt, is het in sommige gevallen niet langer mogelijk thuis te blijven wonen. Lyvore denkt mee over de wensen van uw vader en over de keuzes. Daar betrekken we ook mensen bij die belangrijk voor hen zijn; dat kan de partner zijn, en bijvoorbeeld ook u, vanuit uw rol als kind, maar eventueel ook buren en vrienden.

Neem contact op met onze cliëntadviseurs voor advies, zij denken graag met u mee (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

U kunt ons via e-mail of telefonisch bereiken:

Voor specifieke vragen en opmerkingen over de website kunt u mailen naar: redactiewebsite@lyvore.nl

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.