Quercus

Quercus is een nieuwbouwvilla in de bosrijke omgeving van Amersfoort. In de kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie is een plaats voor een groep van zeven mensen en een groep van acht mensen.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

In Quercus heeft u een appartement met eigen sanitair. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Er is veel aandacht voor de dagelijkse activiteiten van het huishouden. Quercus ligt schuin achter Villa De Eik, een andere locatie van Lyvore. Bewoners van beide woonvormen kunnen elkaar ontmoeten in de realisatie van in de tuin.

Een beleef- en kijktuin

Na een flinke opknapbeurt is de tuin een beleef- en kijktuin geworden. Langs het wandelpad staan ​​diverse grote beelden. Ook is er een moestuin en zijn er fruitbomen. Groente en fruit worden gebruikt voor de maaltijden of verkocht. Verder zijn er schommelbanken, tafels, een prieel en een gezellige zithoek. Uiteraard verwachten we dat u een handje meehelpt bij het onderhoud van de tuin. Pak gerust een gieter wanneer u ziet dat de planten water kunnen gebruiken.

Altijd iets te doen

Mede dankzij de tuin is er op Quercus altijd veel te doen. Onze bewoners hebben eigenlijk altijd een fijne dagbesteding. Quercus heeft bovendien een jaarkaart voor het op loopafstand gelegen Dierenpark Amersfoort, waarvan onze bewoners veel gebruik maken. In de buurt van Quercus ligt Bos Birkhoven; ideaal voor een wandeling met de familie. U kunt ook gebruik maken van de duofiets van Quercus.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Quercus:

Meer sfeer op Facebook

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Quercus . De talloze foto's geven een prima beeld van de sfeer op deze locatie. (Voor alle foto's wordt toestemming gegeven door de bewoners.)

Delen

Faciliteiten

Bushalte
Binnen 50m
Supermarkt
ca. 900m
Bos Birkhoven
Binnen 50m
Tuin
Tuin bij locatie - zeer bijzonder
Dierenpark Amersfoort
Loopafstand 500m - Jaarkaart aanwezig
Duofiets
Aanwezig op locatie

Diensten

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ