Vinkenhof

Vinkenhof is een kleinschalige nieuwbouwlocatie voor mensen met een vorm van dementie, midden in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche. Vinkenhof is onderdeel van Elisabeth Park. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig. Voor de nacht streven we naar een minimale bezetting van één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm bestaat uit twee groepen van zeven personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement en eigen sanitair. Als u het prettig vindt rustig op uw kamer te zijn, is dat uiteraard mogelijk. Bent u liever in gezelschap van andere bewoners dan is het vooral zomers heerlijk in de ‘achtertuin’. In de gezamenlijke huiskamer en keuken begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners met de dagelijkse activiteiten.

Inrichting en professionele zorg

Als u komt wonen op Vinkenhof, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer en in de prachtige tuinen van Elisabeth Park ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Wandelen op het Park

Als het voor u te ver is naar het dorp te wandelen, dan biedt Elisabeth Park een schitterende tuin. U kunt heerlijk in de tuin wandelen en genieten van de natuur. Op het terrein bevindt zich de begraafplaats van Onze Lieve Vrouw en een "Lourdesgrot" met het beeld van de Heilige Bernadette. Onderweg geniet u van de schitterende glas-in-loodramen van de kapel, waar eveneens een afbeelding van Bernadette is te zien.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Vinkenhof:

Delen

Faciliteiten

Restaurant/Café
100m
Bos
100m
Tuin
Aanwezig bij locatie

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Veelgestelde vragen

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.