Wiekslag Boerenstreek

In Wiekslag Boerenstreek in Soest wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel in hun eigen appartement. De locatie bevindt zich op een levendige plek in de woonwijk Boerenstreek, op ca. 2 km afstand van het winkelcentrum in de wijk Overhees. Wiekslag Boerenstreek heeft drie woonlagen met in totaal twintig eenkamerappartementen. U kunt de andere bewoners ontmoeten in het Grand Café, of u kunt zitten bij de open haard. Bij het Grand Café is ook een keuken. Buiten kunt u bij mooi weer genieten op het terras in de ruime tuin.

De voorzieningen

Ieder eenkamerappartement heeft een kitchenette, badkamer met toilet. Als u dat wilt, kunt u gebruik maken van een maaltijdenservice. We gaan ervan uit dat u de broodmaaltijden zelf verzorgt. Lukt het niet om zelf naar de supermarkt te gaan, dan kunt u een beroep doen op uw mantelzorgers of een bezorgservice.

In het gebouw van Wiekslag Boerenstreek is een therapie- en oefenruimte voor de fysiotherapeut. Als bewoner kunt u daar gebruik van maken. Op donderdag is de fysiotherapeut aanwezig en kunt u meedoen met fysio fitness. Op dinsdagochtend kunt u in dezelfde ruimte meedoen aan bewegen op muziek. 

Veel te doen

Twee keer per week zijn er activiteiten in Wiekslag Boerenstreek. Het programma varieert van bloemschikken tot een borrel (op de laatste vrijdag van de maand) en van een lunch met kroketten en friet tot een spelletjesmiddag. De woonzorgmedewerkers schenken beneden, in de gezamenlijke huiskamer, dagelijks koffie en thee in voor de bewoners.

We streven er in Wiekslag Boerenstreek naar dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen, ondersteund door de zorg van Lyvore. Onze medewerkers stimuleren u daarom zoveel mogelijk zelf te doen. Een voorwaarde voor het wonen in Wiekslag Boerenstreek is dat u zelfstandig in uw woning kunt zijn.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Wiekslag Boerenstreek:

 

Delen

Faciliteiten

Bushalte
500m
Supermarkt
ca. 1,5 km
Tuin
aanwezig
Tuincentrum
500m
Lunchroom
In het tuincentrum

Diensten

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.