Wiekslag Smitsveen

Wiekslag Smitsveen is een kleinschalige woonvorm midden in de woonwijk Smitsveen. Het gebouw bestaat uit twee aan elkaar grenzende woningen aan de rand van een groot grasveld, naast een basisschool. Hierdoor is deze locatie echt onderdeel van de samenleving. Regelmatig genieten bewoners en bezoekers vanaf het terras in de achtertuin van dit fijne plekje.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen; één van zes en één van zeven personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met de mogelijkheid naast een bed ook een eigen zitgedeelte in te richten. Op ieder appartement is een wastafel aanwezig. De sanitaire voorzieningen zoals de douche en toilet is in een gemeenschappelijke ruimte.

De twee groepen van zes bewoners hebben elk een royale huiskamer en een open keuken. Als u het prettig vindt rustig op uw kamer te zijn, is dat uiteraard mogelijk. Bent u liever in gezelschap van andere bewoners? Er zijn twee gezamenlijk royale huiskamers, waarbij de woonzorgmedewerker bewoners begeleidt bij het doen van de dagelijkse activiteiten. Bewoners kunnen zelf kiezen in welke huiskamer ze zicht het prettigst voelen en gaan zitten.

Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderenzorg. 

“We zijn hier allemaal kind aan huis!”

Als cliënten verhuizen naar Wiekslag Smitsveen, is het de eerste vier tot zes weken wennen en omschakelen. Niet alleen voor de nieuwe bewoner, maar ook voor familieleden en vrienden heeft zo’n verhuizing impact. Toch wordt in deze kleinschalige woongroep het leven zoals het thuis was, zoveel mogelijk voortgezet. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment.

Als u komt wonen op Wiekslag Smitsveen, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In één van de gezamenlijke woonkamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Wiekslag Smitsveen:

 

Delen

Faciliteiten

Supermarkt
400m
Tuin
Bij locatie
Duofiets
Aanwezig op locatie

Diensten

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Nee, helaas regelt Lyvore dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Nee, als u bij Lyvore komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.