Nieuws

Gasten Sabrosa Kitchen&Bar sparen Tovertafel bij elkaar

Vrijdag 15 december hebben de ondernemers van Sabrosa Kitchen&Bar een cheque van 5.000 euro t.b.v. een Tovertafel in Daelhoven overhandigd aan de directie van Lyvore.

Delegatie gemeente Amersfoort en tweede kamerlid bezoeken Puntenburg

Op vrijdag 1 december bezochten een delegatie van de gemeente van Amersfoort, betrokkenen bij de gemeente en tweede Kamerlid René Peters (CDA) Puntenburg. Zij kwamen een indruk opdoen van de ontwikkelingen op Puntenburg.

Bakkerij Verkley overhandigt cheque voor Dierenweide Molenschot

In het voorjaar besluit Lyvore welke verbouwingsplannen gerealiseerd kunnen worden. Mocht u bij het lezen enthousiast zijn geworden en ook een bijdrage willen leveren voor het nieuwe verblijf, dan kan u doneren op rekeningnummer: NL11ABNA0432370781, onder vermelding van “dierenweide”.

Feestelijke heropening De Heybergh

De heropening van De Heybergh werd op donderdag 2 november feestelijk gevierd. Lees hier verder ...

Lyvore in de media

Redacteur Iris van den Boom van het Algemeen Dagblad liep een dag mee in Daelhoven. "In de kleinschalige huisjes van Daelhoven wonen zes ouderen met dementie bij elkaar. Onder begeleiding leven ze een zo aangenaam mogelijk leven. Met tosti's tussen de middag. En wijn voor wie wil."

Werken in de zorg wordt aantrekkelijker gemaakt

Zorgorganisaties in de regio Amersfoort gaan intensief samenwerken om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Dubbele banen moet het verschil maken. “Het gebruik van robotica en zorgapps kan het werk interessanter maken”, aldus Emma Beaujon, Lyvore

Ketensamenwerking regio Eemland zorgt voor zorg op maat voor kwetsbare ouderen

De Huisartsen Eemland B.V., het Meander Medisch Centrum, het Zilveren Kruis en de organisaties voor ouderenzorg in de regio Eemland hebben de handen ineengeslagen.

Lange Soesters voor Molenschot

De Dierenweide van Molenschot is het goede doel geworden van bakkerij Verkley. Vanaf 1 september zal bakkerij Verkley voor elke Lange Soester die zij verkopen een klein bedrag bestemmen voor de Dierenweide.

Samenwerking Albert Heijn Smitsweg en Lyvore

Tijdens de Dag van de verpleging op 12 mei heeft Albert Heijn Smitsweg Lyvore geholpen bij het werven van vrijwilligers.

Open brief aan de nieuwe Tweede Kamer

Interview Emma Beaujon over de Open brief aan de nieuwe Tweede Kamer: "Iedereen zet zich dagelijks in voor het geven van liefdevolle zorg en het creëren van zinvolle dagbesteding. Wij doen alles wat mogelijk is dat met de huidige middelen en voorwaarden te realiseren." Wij hopen dat partijen hun beloftes nakomen.

Expositie roze ouderen bij Lyvore

Op woensdag 15 maart jongstleden opende wethouder Bertien Houwing uit Amersfoort samen met Emma Beaujon, directeur van Lyvore, de expositie over roze ouderen in Birkhoven Park.

Student in de Heybergh in Soesterberg

Eind februari gaat Mayke van den Boogaard, student culturele antropologie aan de Universiteit van Utrecht, gedurende 3 maanden wonen in de Heybergh.

Dierenweide Molenschot is toe aan opknapbeurt

Sinds vele jaren, vanaf 1996 om precies te zijn, ervaren passanten en bewoners van Molenschot de plezierige aanwezigheid van de dierenweide. Voor de één is het nét even een moment van aandacht tijdens het voorbijlopen en voor de ander is “de dieren begroeten” een reden dat dagelijkse ommetje te maken.

Lente op de Plataan

Het Oranje Fonds gebruikte de locatie van Lyvore als decor voor de tv commercial van NL Doet in maart.

Vervoer en begeleiding

Ravelijn draagt dienst vervoer in Amersfoort met ingang van 1 januari 2017 over aan Lyvore.

Albert Heijn Smitsweg enthousiasmeert bezoekers een kerststol aan ouderen te schenken.

Nadat de start van de samenwerking op de "Dag van ouderen" werd bezegeld met een taartpunt voor alle bewoners van Molenschot, een locatie in Soest van Lyvore, biedt Albert Heijn Smitsweg nu kerststollen aan. Speciaal voor alle bewoners van Lyvore coördineren de heer Arno Scholten (Albert Heijn Smitsweg) en mevrouw Carolien Sukel (Lyvore) deze ludieke actie.

Goedkeuring bouwvergunning Sint Elisabeth een feit: Lyvore start nieuwbouwproject in Lage Vuursche

"De kogel is door de kerk en de kapel blijkt kogel-proof", aldus de verandercoach mw. A. van der Zwaan, "we zijn verheugd te kunnen melden dat de eerste paal de grond in kan voor de nieuwbouw van drie gebouwen, waarbij de karakteristieke kapel behouden blijft."

Bewoners van Daelhoven voor heerlijk uitje naar Kijkduin

Uitgerekend op de enige regenachtige dag van de week stond het uitje naar Kijkduin gepland.

Lyvore neemt thuiszorgactiviteiten van Beweging 3.0 in Soesterberg over

Beweging 3.0 biedt een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland. In Soesterberg biedt een van haar teams aan 24 cliënten thuiszorg.

Bewoners genieten van concert

Zaterdag 17 september hebben de bewoners van Daelhoven genoten van een mooi klassiek concert van duo De Thuiskomst.

Thuiswonen met dementie in Baarn en Soest

In Baarn en Soest zijn circa 1500 mensen met dementie waarvan 70% thuis woont. Dit aantal groeit de komende jaren en zal in 2040 zijn verdubbeld. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn nabije omgeving met dementie. Mogelijk heeft u zelf dementie.

Generaties ontmoeten elkaar tijdens de Lyvore-bingo

Ladies Circle Soest initieert een gezellige middag voor ouderen én jeugd in Daelhoven. Afgelopen woensdag klonken in Daelhoven de sprankelende geluiden van kinderstemmen op het Marktplein bij Lyvore.

Schrijf je nu in voor het ‘Lyvore-testpanel’!

Deelnemers gezocht voor een app voor ouderen met dementie

Lyvore, De Plataan, en 033GROEN ontvangen € 71.500,- van het Oranje Fonds voor een ‘beweeg- en verbindingstuin’ in de wijk Soesterkwartier

Dankzij het programma “Groen Verbindt” van het Oranje Fonds ontstond in de zomer van 2015 het idee in de tuin van De Plataan aan de slag te gaan.

Bewoners kunnen blijven in hernieuwde Heybergh

15 januari - Zware zorg voor ouderen in Soesterberg behouden door innovatieve samenwerking tussen betrokken partijen.