Alzheimercafé weer geopend

Vanaf maandag 21 september, op Wereld Alzheimerdag, is het Alzheimercafé weer open. 

Een Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Na een inleiding door een deskundige kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Het Alzheimercafé is geopend van 14:00 - 16:00 uur, inloop is vanaf 13:30 uur. De toegang en koffie/thee zijn gratis. 

Door de coronacrisis zijn de deuren een aantal maanden gesloten geweest. Vanaf 21 september gaan de deuren weer open voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In de afgelopen periode is het café opnieuw ingericht, zodat aan de RIVM-richtlijnen kan worden voldaan. Een korte (foto)impressie van de heropening is te vinden op de site van Alzheimer Nederland

 

Meer informatie

Locatie: Welzijnscentrum de Leuning, Oranjestraat 84 Baarn.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café Baarn & Soest kunt u contact opnemen met Ieke Wagemakers:

T: 06-51099335

M: i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl

 

Ketenzorg dementie in Baarn en Soest

De Ketenzorg Dementie is het aanspreekpunt voor dementiezorg in de gemeente Soest. De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager dementie of ouderenadviseur van Welzijn Baarn of de SWOS kan hierbij helpen.

In 2008 hebben de organisaties Alzheimer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS), Welzijn Baarn, Lyvore en Beweging 3.0. besloten in de gemeenten Baarn en Soest samen te zorgen voor de ondersteuning van inwoners met dementie en de mensen daar om heen. De organisaties werken in een netwerk onder de naam ‘Ketenzorg Dementie Baarn-Soest’. De gemeenten Baarn en Soest doen ook mee en inmiddels ook vele andere nieuwe partners.

Meer informatie over de Ketenzorg Dementie Baarn- Soest kunt u vinden op de website www.ketenzorgdementiebaarn-soest.nl.

 

Deze week publiceren we vanuit Ketenzorg Dementie Baarn-Soest een reeks persoonlijke interviews met medewerkers die werken in de ketenzorg. Deze vindt u terug op deze website en in de sociale media van de gemeentes en de overige ketenpartners.

Delen