Goedkeuring bouwvergunning Sint Elisabeth een feit: Lyvore start nieuwbouwproject in Lage Vuursche

De uiteindelijke bouwvergunning is definitief goedgekeurd, tot enorme opluchting van alle betrokkenen bij Lyvore na wekenlang gespannen afwachten. Midden in het prachtige, bosrijke gebied van Lage Vuursche (gemeente Baarn) wordt dit voormalig verpleeghuis omgetoverd tot een prachtige, kleinschalige woonvorm voor ouderen met vernieuwd toekomstperspectief. Tot die tijd vraagt dit project gedurende de verbouwingswerkzaamheden een flexibele houding van cliënten en hun familie, vrijwilligers en de medewerkers van Lyvore.

De verbouwing

In de nieuwe situatie wordt Sint Elisabeth een locatie met zeven kleinschalige woningen voor 49 cliënten met dementie. De drie losse gebouwen worden straks door een verkeersplein verbonden.

Na oplevering zal het oude 'zusterhuis' met de kapel worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Bij de verkoop is bedongen dat alle cliënten van Sint Elisabeth de kapel nog minimaal tien jaar kunnen gebruiken. De drie woonhuizen aan de Kloosterlaan zijn eveneens verkocht. Deze panden worden eind 2016 overgedragen. De opbrengst van deze panden heeft in belangrijke mate een gunstige, financiële bijdrage geleverd aan de begroting van dit project.

De nieuwbouw vindt plaats naast het huidige gebouw. Hierdoor is tussentijds verhuizen naar een tijdelijk verblijf niet nodig. Daarnaast zijn er uiteraard voldoende logistieke uitdagingen voor cliënten en hun familie, de aannemers, vrijwilligers en medewerkers. Zo kan bijvoorbeeld geluidsoverlast worden ervaren en dient het parkeerterrein tijdelijk een ander doel. Parkeren kan overigens aan de Kloosterlaan. De voormalige aanrijroute wordt vrijgemaakt voor rolstoelvervoer en veiligheidsdiensten.

Iedereen voelt zich hier thuis

Een eventuele geloofsovertuiging is geen drempel meer voor bewoners, ondanks het feit dat Sint Elisabeth van oorsprong puur voor religieuzen een passende locatie was. Sinds enkele jaren voelt iedereen, met of zonder geloofsovertuiging, zich van harte welkom. Er is voldoende gelegenheid en aandacht voor de wensen en behoeften van alle cliënten, ongeacht hun achtergrond.  

Wat biedt deze locatie?

Sint Elisabeth is een woonvorm van Lyvore voor (oudere) mensen met dementie of een lichamelijke beperking. Het pand is prachtig gelegen in de bossen, net buiten het dorp Lage Vuursche. Dankzij de mooie tuin, naastgelegen dierenweide en groene omgeving wandelt menigeen hier graag in de buitenlucht.

Bij Lyvore kennen we als geen ander de weg op het gebied van ouderenzorg en dementie. Daarbij bieden we niet alleen zorg, begeleiding en behandeling. We geven cliënten en de mensen om hen heen ook de informatie die nodig is zo goed mogelijk om te gaan met de situaties en ontwikkelingen die zich voordoen.

Delen