Hospitality Group doet vrijwilligerswerk in Molenschot.

Op de laatste dag van januari kwam er een enthousiaste groep medewerkers van Hospitality Group vrijwilligerswerk doen. Zo is er geholpen bij de maandelijkse Bingo, is er gewandeld en appeltaart gebakken. De voor beide partijen geslaagde middag blijkt uit het artikel wat de Hospitality Group medewerkers schreven:  

Goed doen... voelt goed!

We horen en lezen het steeds vaker; er is een groot tekort aan personeel en vrijwilligers in de zorg. Dat terwijl ouderen juist smachten naar 1-op-1 contact met een professional of vrijwilliger. Hospitality Group vindt het belangrijk om hier vanuit haar maatschappelijke rol en missie ‘Creating better places’ een steentje aan bij te dragen.

Op 31 januari was Hospitality Group team Interim & Recruitment te gast bij zorginstelling Lyvore in Soest. Geen onbekende samenwerkingspartner, aangezien er al jaren een succesvolle samenwerking is ten behoeve van de invulling van (tijdelijke) facilitaire functies. De 13 medewerkers van Hospitality Group werden gastvrij ontvangen met koffie en thee, waarna ze zich verspreidden tussen de bewoners.

Valse Bingo

De grootste groep medewerkers hielpen bewoners met het binnenslepen van prijzen tijdens de bingo. Uiteraard was er tussen de verschillende rondes ook tijd voor een gezellig praatje. De opkomst was groot, zowel bewoners als senioren vanuit de dagbesteding waren gedreven om te winnen! En wie aan bingo denkt, denkt aan valse bingo. Uiteraard kon die niet ontbreken. Ondanks de waarschuwing, bij valse bingo een liedje zingen op tafel, waren enkelen iets te enthousiast, dat liep gelukkig met een sisser af.

Pech onderweg

Een aantal andere medewerkers en bewoners gingen eropuit voor een mooie wandeling. Met een plattegrond, een zonnetje aan de hemel en een goed humeur leek niets hen in de weg te staan. Echter duwde één van de rolstoelen wel erg zwaar, gelukkig bleek dit geen gebrek aan kracht maar zachte banden! Na een korte pitstop werd de route ‘een rondje om de molen’ succesvol vervolgd. Ondanks de frisse wind waren de bewoners, maar ook de medewerker, maar al te blij met hun frisse neus.

Oma's appeltaart

De laatste groep medewerkers ging aan de slag in de keuken voor het bakken van, hoe kan het ook anders, appeltaart! Ze hadden hier vooral bekijks van de bewoners. Zelf hebben de bewoners dat waarschijnlijk al vaak genoeg gedaan voor kinderen en kleinkinderen, maar genoten nu volop van de nieuwe gezichten en de gezellige gesprekken in hun woonkamer. Zoekend naar de juiste woorden om uit te leggen wat Hospitality Group dagelijks doet, vatte een dame het pakkend samen; jullie zijn allrounders en helpen graag mensen toch? Soms moet je het ook niet ingewikkelder maken dan het is. De taart werd (helaas!) bewaard voor het koffiemoment van de dag erop, maar de geur tijdens het bakken was voldoende voor de ouderen om de bakkunsten goed te keuren. Heel Holland Bakt is er niks bij!

Het was even aftasten voor de bewoners, wat deden die vreemde gezichten immers in ons midden? Al snel was het ijs gebroken en kwamen de leuke gesprekken op gang! Iedereen was onwijs enthousiast en er is veel gelachen. Het allermooiste was de dankbaarheid en de waardering van de ouderen voor de aanwezigheid van Hospitality Group. Dit gaf ons allemaal een gevoel van voldoening en plezier en teven het bewijs dat je met een ‘kleine’ bijdrage het verschil kan maken. Al met al een geslaagde missie en mooie middag die we vast nog een keer over gaan doen samen!

Hospitality Group heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld als topspeler in het adviseren over en organiseren van facilitaire dienstverlening. Dagelijks werken zij met circa 120 adviseurs en interim-managers aan creatieve en duurzame oplossingen op het gebied van hospitality, facility management, huisvesting en inkoop voor opdrachtgevers in alle sectoren.

Creating better places is hun missie om aantrekkelijke en excellent georganiseerde omgevingen voor werken, leren vrije tijd en zorg te realiseren. Omgevingen die een stevige identiteit en een duidelijk DNA verbeelden. Die het beste uit mensen halen. Die goed georganiseerd zijn. Waar het draait om mensen op de juiste plek. Waar mensen kunnen groeien.

 

Delen