Feestelijke heropening De Heybergh

De Heybergh was een verzorgingshuis van 30 plaatsen. Vanwege alle veranderingen in de zorg, was behoud slechts mogelijk door de transitie naar verpleeghuiszorg. Omdat het gebouw verouderd was, was een verbouwing noodzakelijk. Daarnaast betekende dit ook met elkaar, ontwikkelen van kleinschalig wonen voor cliënten met een lichamelijke beperking op de begane grond en mensen met een vorm van dementie op de 1e etage.

Bijzonder is dat in het gebouw van De Heybergh naast het kleinschalig wonen ook mensen zelfstandig wonen in appartementen waar Lyvore Zorg aan huis biedt, of scheiden wonen en zorg in de vorm van een Verpleeg Pakket Thuis.

De verbouwing is inmiddels (bijna) afgerond, en de transitie van de zorg heeft plaatsgevonden. Belangrijk om deze mijlpaal te vieren met bewoners, familie, het team, vrijwilligers, cliëntenraad en alle andere interne en externe betrokkenen. De locatie was prachtig versierd. De bewoners hebben genoten van de feestelijke maaltijden en hapjes. En van het optreden van een zangeres die zorgde voor een lach en een traan. De officiële opening in de middag werd ingeleid door Emma Beaujon die alle betrokkenen heeft bedankt omdat de transitie veel inspanning heeft gevraagd, en het ook nog steeds vraagt.

opnening heybergh 2

De wethouder Adriani heeft de heropening formeel gemaakt met de onthulling van een tegel, versierd met mozaïek. Coaches Ontmoetingscentrum gaan aan de slag met bewoners en vrijwilligers om een aantal mozaïektegels te maken en daarmee het terras te versieren; dat is een mooi aandenken. Het was een hele geslaagde feestelijke dag. Dat geeft vertrouwen in de toekomst. 

Kijk op onderstaande link voor het krantenartikel in het AD: https://www.ad.nl/amersfoort/ouderensoesterberg-houden-zorg-in-eigen-dorp

Gasten Sabrosa Kitchen&Bar sparen Tovertafel bij elkaar

Vrijdag 15 december hebben de ondernemers van Sabrosa Kitchen&Bar een cheque van 5.000 euro t.b.v. een Tovertafel in Daelhoven overhandigd aan de directie van Lyvore.

Lees meer »

Delegatie gemeente Amersfoort en tweede kamerlid bezoeken Puntenburg

Op vrijdag 1 december bezochten een delegatie van de gemeente van Amersfoort, betrokkenen bij de gemeente en tweede Kamerlid René Peters (CDA) Puntenburg. Zij kwamen een indruk opdoen van de ontwikkelingen op Puntenburg.

Lees meer »