Bakkerij Verkley overhandigt cheque voor Dierenweide Molenschot

Ruim 4.000 Lange Soesters verkocht tussen september en december

­

In de voortuin van Molenschot wordt dagelijks genoten van de taferelen die de dieren in de weide veroorzaken. Bezoekers, bewoners en ook medewerkers genieten op hun eigen manier. Het verblijf voor de dieren is aan vervanging toe en daar is geld voor nodig.

Al enkele maanden is Marrie Seldenrijk, coördinator vrijwilligers Molenschot, drukdoende sponsoren te enthousiasmeren voor de dierenweide Molenschot. Vele positieve reacties waren het gevolg. Het benodigde bedrag is nog niet gerealiseerd dus alle initiatieven zijn belangrijk. Een wel heel bijzondere actie ter ondersteuning voor het nieuwe verblijf, ontstond bij bakkerij Verkley: Voor iedere Lange Soester die zij verkopen, doneren zij 50 cent aan de dierenweide van Molenschot.

In de zomermaanden heeft Verkley enkele goede doelen gepresenteerd en bezoekers brachten hun stem uit op de meest favoriete bestemming. Vervolgens heeft op 22 augustus wethouder Van der Torre, onder aanwezigheid van de pers, het goede doel getrokken: Dierenweide van Molenschot!

Vanaf 1 september stond wekelijks de update en de score op de voorpagina van de Soester Courant. Deze ‘teller’ gaf de verkoop van de Lange Soesters aan en werd door iedere inwoner van Molenschot nauwlettend gevolgd! Vanmiddag is het uiteindelijke bedrag bekend gemaakt. De heer en mevrouw Verkley overhandigden de cheque met een bedrag van € 2401,50 aan trotse bewoonster mevrouw van Hofslot en vrijwilligers van de dierenweide Ron en Thea Nortier.

In het voorjaar besluit Lyvore welke verbouwingsplannen gerealiseerd kunnen worden. Mocht u bij het lezen enthousiast zijn geworden en ook een bijdrage willen leveren voor het nieuwe verblijf, dan kan u doneren op rekeningnummer: NL11ABNA0432370781, onder vermelding van “dierenweide”. De vrijwilligers danken u, mede namens Lyvore, hartelijk voor uw bijdrage.

 

Lyvore hijst vandaag de regenboogvlag

Lyvore hijst donderdag 11 oktober de regenboogvlag om aandacht te vragen voor homoseksualiteit onder ouderen.

Lees meer »

Nationale Ouderendag bij Lyvore

Nationale Ouderendag wordt jaarlijks iedere eerste vrijdag van oktober gevierd. Die dag worden de, vaak kleine, wensen van ouderen vervuld.

Lees meer »