Delegatie gemeente Amersfoort en tweede kamerlid bezoeken Puntenburg

Op vrijdag 1 december bezochten een delegatie van de gemeente van Amersfoort, betrokkenen bij de gemeente en tweede Kamerlid René Peters (CDA), Puntenburg. Zij kwamen een indruk opdoen van de ontwikkelingen op Puntenburg. Ze werden ontvangen met koffie en een presentatie waarin de ontwikkeling van Ouderensteunpunt naar Ontmoetingscentrum voor (kwetsbare) ouderen werd toegelicht.

De presentatie lokte gesprekken uit over eenzame ouderen,  allochtone ouderen, vrijwilligers en hoe, wat bekostigd werd en de o zo belangrijke subsidies.

2017 winterkriebels 1

Hierna bezocht de delegatie ‘Winterkriebels’ een gezellige en druk bezochte markt die in samenwerking  met  verschillende organisaties uit de wijk tot stand is gekomen. Dit is inmiddels het derde jaar waarin buurtcentrum De Nieuwe Sleutel,  Bij Bosshardt (Leger des Heils), in de 2017 winterkriebels 2buurt 033, Wijkleerbedrijf,  de activiteitencommissie Puntenburg en natuurlijk het Ontmoetingscentrum Amersfoort samen de handen in elkaar slaan en een mooie activiteit neer zetten. Een samenwerking die niet beter in beeld gebracht had kunnen worden.


2017 winterkriebels 3

Tijdens deze middag was er een loterij met mooie prijzen, welke allemaal gesponsord waren door lokale bedrijven en winkels.

De middag werd afgesloten met een gesprek met leerlingen van het 2017 winterkriebels 4Wijkleerbedrijf. De leerlingen vertelden vol enthousiasme hoe het wijkleerbedrijf hen heeft geholpen om weer gemotiveerd verder te gaan met leren en het opbouwen van hun toekomst.

Het was duidelijk dat de delegatie geïnspireerd werd door de bedrijvigheid en enthousiasme die ze zagen.Op de foto's ziet u leden van de delegatie, Hans-Dieter de Smit, Gül Dolap- Yavuz, Lineke, Micheline Paffen-Zeenni,  Horlings, Ben van Koningsveld, lid van de tweede kamer René Peters en Jacintha Engelhart (Lyvore), Joke van Burgsteden (De Nieuwe Sleutel) en Annie van Dijk (activiteitencommissie Puntenburg).

http://www.soesterkwartier.info/warme-winterkriebels/

Lyvore hijst vandaag de regenboogvlag

Lyvore hijst donderdag 11 oktober de regenboogvlag om aandacht te vragen voor homoseksualiteit onder ouderen.

Lees meer »

Nationale Ouderendag bij Lyvore

Nationale Ouderendag wordt jaarlijks iedere eerste vrijdag van oktober gevierd. Die dag worden de, vaak kleine, wensen van ouderen vervuld.

Lees meer »