Kunst- en vliegwerk bij Wiekslag Boerenstreek in Soest

Vanuit zijn liefde voor de vogels is Jaap al 20 jaar lid van de vogelbescherming en voelt zich betrokken bij de ouderen in Soest: ”Ik gun eigenlijk iedereen, maar ouderen in het bijzonder, om te genieten van het voorjaar! En naar vogels kijken, geeft altijd een goed gevoel!”.

De voorbereidingen gaan al ruim een half jaar terug. Toen bedachten Jaap van den Berg en Anita Vreugdenhil (Kunstenaarsvereniging) het creatieve plan mooie nestkastjes te laten maken voor ouderen. Na een oproep kwamen veel positieve reacties; acht kunstenaars gaven zich op en hebben zich afgelopen maanden uitgeleefd op een nestkastje.

Inmiddels zijn alle nestkastjes klaar en biedt het geheel straks een kleurrijk schouwspel aan de muur van Wiekslag Boerenstreek. De enorme diversiteit aan nestkasjes biedt een kraamkamer voor verschillende vogels: koolmeesjes, pimpelmeesjes, huismussen, maar ook roodborstjes en winterkoninkjes kunnen straks hun eieren kwijt!

Kom vooral meegenieten en de nieuwe vogelnestkastjes bewonderen.

Wanneer: zaterdag 31 maart om 13:00 uur

adres:        Oude Grachtje 70, 3763 WK Soest

Lyvore hijst vandaag de regenboogvlag

Lyvore hijst donderdag 11 oktober de regenboogvlag om aandacht te vragen voor homoseksualiteit onder ouderen.

Lees meer »

Nationale Ouderendag bij Lyvore

Nationale Ouderendag wordt jaarlijks iedere eerste vrijdag van oktober gevierd. Die dag worden de, vaak kleine, wensen van ouderen vervuld.

Lees meer »