Cursus 'Omgaan met dementie' voor mantelzorgers

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?

U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in het ziektebeeld dementie en het verloop. Wat houdt dementie in en hoe kunt u beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emoties bij uw naaste? Tegelijkertijd bekijken wij met u hoe u goed kunt blijven zorgen voor uw naaste en voor uzelf.
Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in deze situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig en waar u terecht kunt voor hulp en informatie. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39 te Soest op de volgende data: 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2019. Bij voldoende belangstelling is er een afsluitende bijeenkomst op 20 juni.

Kosten?

De cursus kost € 25. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie/thee. Betaling verloopt via automatische incasso. Indien de kosten bezwaarlijk voor u zijn, kunt u dit overleggen met de mantelzorgconsulent van de SWOS.

Informatie en aanmelding

U kunt zich aanmelden bij de SWOS. Telefoon 035-6023681 of per mail info@swos.nl

Het WSP weet wat belangrijk is bij ons

“Ik denk dat we hele goede kandidaten via het WSP kunnen krijgen. Potentiele collega’s die we anders niet kunnen bereiken. Het zijn waardevolle werknemers die hier wel degelijk wat kunnen betekenen,” vertelt Jolanda de Vries, HR adviseur bij Lyvore. Als ambassadeur is Jolanda aangesloten bij de werkgeverscampagne van het WSP.

Lees meer »

Week van de Dementie bij het Ontmoetingscentrum Baarn

Tijdens de Week van de Dementie van 16 September tot en met 20 september heeft het Ontmoetingscentrum Baarn een mooi programma samengesteld.

Lees meer »