Cursus 'Omgaan met dementie' voor mantelzorgers

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?

U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in het ziektebeeld dementie en het verloop. Wat houdt dementie in en hoe kunt u beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emoties bij uw naaste? Tegelijkertijd bekijken wij met u hoe u goed kunt blijven zorgen voor uw naaste en voor uzelf.
Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in deze situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig en waar u terecht kunt voor hulp en informatie. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39 te Soest op de volgende data: 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2019. Bij voldoende belangstelling is er een afsluitende bijeenkomst op 20 juni.

Kosten?

De cursus kost € 25. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie/thee. Betaling verloopt via automatische incasso. Indien de kosten bezwaarlijk voor u zijn, kunt u dit overleggen met de mantelzorgconsulent van de SWOS.

Informatie en aanmelding

U kunt zich aanmelden bij de SWOS. Telefoon 035-6023681 of per mail info@swos.nl

Lyvore ontvangt studenten MBO Amersfoort

Een bus met 20 tweedejaars MBO-studenten (VIG en MZ) kwam op bezoek bij Lyvore in het kader van de week van Zorg en Welzijn. De studenten maakten niet alleen kennis met Lyvore, maar ook met enkele zorginnovaties: zorgrobots James en Zora en de crdl.

Lees meer »

Week van Zorg en Welzijn

Lyvore organiseert tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende locaties allerlei activiteiten. Op locatie Santvoorde in Baarn staan donderdagmiddag vanaf 15.00 uur de deuren open en kunt u een gymles op muziek volgen. Op de Plataan in Amersfoort werden interessante workshops georganiseerd.

Lees meer »