Ontmoetingscentra weer open voor kleine groepen

Vanaf maandag 11 mei zijn de ontmoetingcentra van Lyvore in Soest, Baarn en Amersfoort weer opengesteld. Het aanbod is speciaal voor kleine groepen cliënten van maximaal vijf personen (inclusief begeleider). Uiteraard houden we hierbij 1,5 meter afstand van elkaar en volgen we de andere richtlijnen van het RIVM.

Vervoer

Cliënten kunnen op verschillende manieren naar de ontmoetingscentra komen. Gebruik maken van eigen vervoer van de cliënt (bijv. door de mantelzorger te laten rijden) heeft de voorkeur. Daarnaast zijn we het verzorgd vervoer weer aan het opzetten.

Maatwerk

Niet iedereen heeft de mogelijkheid naar Het Ontmoetingscentrum te komen en de meeste cliënten kunnen ook minder vaak komen dan ze gewend waren. Daarom blijven de coaches van Het Ontmoetingscentrum maatwerk bieden voor cliënten die thuisblijven. Daarnaast organiseren de coaches ook nog steeds aangepaste activiteiten voor intramurale cliënten.

Aangepaste openingstijden

Nog niet op iedere locatie is Het Ontmoetingcentrum alle dagen - van maandag tot en met vrijdag - open. Daarnaast zijn de openingstijden voor alle ontmoetingscentra aangepast, namelijk vanaf 10.00 tot 15.00 uur.

Richtlijnen en thuisblijven met klachten

Op de ontmoetingscentra hanteren we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Als u hoest of verkoudheidsklachten heeft, als keelpijn, snotterig zijn en/of koorts, dan mag u helaas niet naar Het Ontmoetingscentrum komen en vragen we u nadrukkelijk om thuis te blijven. Dit geldt ook als een van uw huisgenoten deze symptomen heeft. U kunt dan komen als u en/of uw huisgenoten minimaal 24 uur helemaal vrij van deze klachten bent/zijn.

Vragen

Met vragen over de openstelling van de Ontmoetingscentra kunt u terecht bij een van de coaches van Het Ontmoetingscentrum:

  • Het Ontmoetingscentrum Amersfoort: (033) 460 05 44
  • Het Ontmoetingscentrum Baarn: (06) 222 943 71
  • Het Ontmoetingscentrum Soest: (06) 300 019 53

Delen