Rotary sponsort maaltijden zorgmedewerkers Elisabeth Park

De Rotary Baarn/Soest geeft deze week gratis maaltijden weg i.s.m. restaurant Greenfield’s aan zorgmedewerkers en hun families. Sinds de uitbraak van corona is er veel aandacht voor de zorg. Sinds de sluiting van de verzorgingstehuizen half maart, worden er veel activiteiten georganiseerd om de bewoners een hart onder de riem te steken. “We mogen de zorgmedewerkers van verpleeghuizen, die dag en nacht klaar staan niet vergeten” bedachten Annemarie Smulders en Hellen Röell van Rotary Baarn/Soest.


Het idee ontstond na een werkbezoek van Burgemeester Röell aan Elisabeth Park. Hij zag hoe de medewerkers zich met hart en ziel inzetten in deze emotioneel lastige tijden. Zijn vrouw Hellen Röell en mede-rotarylid Annemarie Smulders vonden dat de medewerkers ook in het zonnetje gezet zouden moeten worden. Eerst hadden ze het idee om te gaan koken voor alle medewerkers van woonlocatie Elisabeth Park. Maar het ontbrak beide rotaryleden aan grote pannen. Restaurant Greenfield’s kwam met een oplossing en bood aan tegen een sterk gereduceerd tarief maaltijden te willen verzorgen.

Samen met het restaurant werd het idee verder uitgewerkt. Alle medewerkers mogen in de week van 1 t/m 7 juni een maaltijd bestellen bij Greenfield’s voor henzelf en hun gezin. Annemarie Smulders: “We wilden graag een maaltijd aanbieden voor het hele gezin. Zo kunnen we de medewerkers echt verwennen.” Er is keuze uit zeven verschillende maaltijden (‘niet iedereen houdt van vegetarische lasagne’). De maaltijden worden rond het middaguur gebracht en kunnen de medewerkers na hun dienst meenemen en thuis eenvoudig opwarmen.
In totaal hebben 44 medewerkers van Elisabeth Park zich ingeschreven voor een maaltijd.

Zorgmedewerker Mette: “Ik heb gisteren een portie nasi mee naar huis genomen. Het is echt ontzettend lief dat ze dit doen. Dit waarderen we enorm!”. Reacties op Facebook Elisabeth Park: "Was heerlijk, bedankt." en " Wat een heerlijkheid! De maaltijden vallen erg in de smaak bij onze families! Hartelijk bedankt Rotary Baarn/Soest en restaurant Greenfields! Ontzettende leuke persoonlijke boodschap." 


Ton Vissers, manager zorg van de locaties van Lyvore in Baarn en aanwezig bij de ontvangst van de eerste maaltijden: ‘’Je weet het wel, maar op zo’n moment heb je toch de bijzondere ervaring dat medewerkers en bewoners onderdeel uitmaken van de samenleving Baarn en dat de betrokkenheid op elkaar groot is. Dat voelt enorm goed.’’

Delen