Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Dorien beantwoordt tijdens de colleges alle vragen van de deelnemende ouderen. Scheikunde is voor veel mensen een ondoordringbaar doolhof en Dorien laat u graag laten zien dat het alledaagser is dan u wellicht denkt.

Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges.

  • Het eerste college heeft de titel ‘Scheikunde in de keuken’. We nemen een kijkje in de keukenkasten en bekijken welke scheikundige processen tijdens het koken en bakken plaatsvinden.
  • Tijdens het tweede college, 'Scheikunde bij het schoonmaken’, duiken we in de wereld van de schoonmaakproducten en ook uw eigen middeltjes om dingen schoon te krijgen, waarom werkt het? En welke scheikundige processen vinden daarbij plaats?
    Het derde college genaamd ‘Scheikunde in de tuin gaat over middeltjes voor en tegen planten. Wist u bijvoorbeeld dat u de kleur van uw hortensia zelf kan bepalen?
  • In het laatste college, 'De Scheikunde achter verzorgingsproducten en geneesmiddelen’, duiken we het medicijnkastje maar ook de toilettas in. Wat is er nu zo bijzonder aan een gezichtscrème waar u veel geld moet voor betalen dan een goedkope? En waarom werken medicijnen bij sommige mensen wel en bij andere niet?

 

Inmiddels heeft Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan al honderden colleges georganiseerd. De initiatiefneemsters Enny van Arkel en Ilse Nieuwland zijn in 2014 begonnen met het project en ondertussen worden er colleges aangeboden in 7 provincies en bereikt de stichting dit jaar 4200 leergierige senioren. Middels de colleges worden ouderen cognitief uitgedaagd en krijgen studenten de kans om hun presentatievaardigheden te verbeteren.

Wilt u deze collegereeks bijwonen? Kom gerust langs en meld u bij de bar in het restaurant. Kosten per college voor bezoekers €2,50. Voor informatie mail naar  ontmoetingscentrumbaarn@lyvore.nl

Voor informatie over Het Ontmoetingscentrum Baarn: tel: 0622294371

Voor informatie over stichting Oud geleerd Jong gedaan of wil jij als student een collegereeks geven? Stuur een mail naar info@ogjg.nl.

Delen