Innovatie

Technologie speelt in de zorg een steeds grotere rol. Bij Lyvore maken we zoveel mogelijk gebruik van technische middelen die bijdragen aan de waarde van het leven van cliënten. We maken het leven veiliger, gemakkelijker en aangenamer. Bijvoorbeeld door slimme informatie- en communicatiemiddelen toe te passen. Niet met als doel het menselijk contact te beperken, maar juist om sneller en preciezer te weten op welke manier onze mensen u het beste van dienst kunnen zijn. 

Zo doen we onder andere mee aan de volgende initiatieven:

UAS

Het UAS is een intelligent, draadloos en mobiel sensorsysteem dat een melding kan geven wanneer een cliënt rechtop gaat zitten in bed, uit bed komt, zijn kamer verlaat, langere tijd in de badkamer is of gevallen is.

Rosetta

Lyvore is betrokken bij Active and Assisted Living, een project van de Europese Unie, waarin diverse Europese landen samenwerken bij het ontwikkelen van technologie om ouderen te ondersteunen in hun dagelijks leven. Uit Active Assisted Living is onder meer Rosetta voortgekomen. Dit systeem combineert UAS met leefstijlmonitoring.

Happy Walker

In het kader van Active and Assisted Living werkt Lyvore met organisaties uit Italië, Spanje, Duitsland en België aan Happy Walker, een app voor ouderen met beginnende dementie.

Beeldbellen

Beeldbellen biedt op een efficiënte manier extra communicatiemogelijkheden. Omdat je elkaar kunt horen én zien, kan overleg tussen u, uw familie, de zorgmedewerkers van Lyvore en andere hulpverleners beter en sneller verlopen.

Tovertafel

De Tovertafel is een projectie/spel voor mensen met dementie. In het spel worden vissen, vlinders, bladeren of andere vormen geprojecteerd op een tafel. De projectie nodigt mensen uit om het aan te raken en de vormen reageren ook op de bewegingen.

Zora Zorgrobot

Zora kan helpen bij bewegingsoefeningen, kan verschillende dansen voordoen en spelletjes spelen. Samen met nog een tiental andere zorginstellingen in Nederland doet Lyvore mee aan een landelijke proef met het inzetten van Zora in de zorg.

Meer weten

Wilt u meer weten over bovenstaande initiatieven of heeft u vragen over innovaties in de zorg? Neem dan contact op met Mirjam van Blanken of bel met (088) 356 00 00.