Alles is revalidatie

Revalideren gaat bij Geriatrisch Revalidatiecentrum Midden Nederland (GRMN) de hele dag door. De (groeps-)therapie en -training zijn een belangrijk onderdeel van uw revalidatie, maar ook alle andere activiteiten én rustmomenten dragen bij aan een goed herstel. Alles wat u bij de therapie leert, past u toe in het dagelijks handelen. 'Alles is revalidatie' gaat over zitten, staan, lopen en naar de wc gaan, maar ook over huishoudelijke activiteiten als koffie zetten, een eenvoudige maaltijd bereiden en uw bed opmaken.

Iedere revalidant werkt aan een eigen revalidatietraject met individuele doelen. Dit betekent in de praktijk dat de mate van zelfstandigheid gedurende uw revalidatie, maar ook tussen revalidanten onderling, verschilt. Het revalidatieteam stemt samen met u de training en de activiteiten af op uw persoonlijke doelen. Daardoor krijgt u zo snel mogelijk weer de vaardigheden onder de knie die voor u belangrijk zijn. We stimuleren u om actief aan uw herstel te werken en moedigen u aan de grenzen van uw mogelijkheden te verleggen. Uiteraard bieden we hulp en begeleiding op momenten dat u dit nodig heeft.

Het belangrijkste doel van uw revalidatie is om u in staat te stellen weer in uw eigen huis te wonen, zo nodig met hulp. Meestal betekent dit dat u nog niet helemaal klaar bent met revalideren wanneer u weer naar huis gaat. Eenmaal thuis is het belangrijk dat u blijft trainen voor optimaal herstel.