Inmiddels is de versoepeling bezoekregeling op alle locaties van De Brug, De Bilthuysen en Lyvore gestart.
Rondom uw bezoek willen wij uw aandacht vragen voor het volgende:

  • Komt u op bezoek en wordt besloten dat u en uw naaste graag willen wandelen? Geef dit dan bij voorkeur voorafgaand aan het bezoek aan. Zo kan het zorgteam ervoor zorgen dat uw naaste daar op tijd klaar voor is.
  • Het meenemen van uw naaste die bij ons woont naar huis, of op familiebezoek is nog niet toegestaan. We volgen hierin de adviezen van Verenso (Vereniging Specialisten Ouderengeneeskunde) en Actiz (branchevereniging ouderenzorgorganisaties).

Hier vindt u alle relevante informatie rondom het bezoek.

Nee, het meenemen van uw naaste die bij ons woont naar huis, of op familiebezoek is nog niet toegestaan. We volgen hierin de adviezen van Verenso (Vereniging Specialisten Ouderengeneeskunde) en Actiz (branchevereniging ouderenzorgorganisaties).

Gelukkig is het weer mogelijk elkaar te bezoeken. Toch zijn er nog veel ouderen die thuis zijn en (nog) geen bezoek van familie en vrienden kunnen ontvangen. Er zijn de afgelopen tijd veel mooie initiatieven ontstaan om de eenzaamheid van ouderen wat te verlichten. Zo is de Luisterlijn bereikbaar. Hier kunt u 24/7 terecht om te praten over gevoelens van eenzaamheid, of u kunt uw angst en zorgen delen. Omapost, is een initiatief, waarmee u makkelijk een zelfgemaakt kaartje kunt sturen aan een naaste. 

Op onze website vindt u een overzicht van alle initiatieven: www.lyvore.nl/blijfincontact.

In de tijd dat onze locaties waren gesloten voor bezoek was een alternatief het beeldbellen. Uiteraard is dit nooit hetzelfde als elkaar fysiek ontmoeten, maar het bood een mogelijkheid elkaar te zien en te spreken. Het beeldbellen is door velen positief ontvangen. Daarom wordt er door het welzijnsteam/activteitenteam aan gewerkt om dit structureler te blijven doen en het daarmee op te nemen als onderdeel van het activiteitenaanbod.