Ontmoetingsgroepen

In het ontmoetingscentrum in Amersfoort, Soest en Baarn komen de ontmoetingsgroepen samen, speciaal voor mensen met een indicatie. Er staat een professioneel team voor u klaar, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met lichamelijke beperkingen of met (beginnende) dementie. In een ontmoetingsgroep voelt u zich prettig, u ontmoet anderen en u bouwt een band op met de coaches. Door deel te nemen aan een ontmoetingsgroep maakt u het voor uzelf makkelijker om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Een programma speciaal voor u

Bij het samenstellen van uw programma gaat het er vooral om wat ú wilt. Samen met u stemt de coach van het ontmoetingscentrum de dagbesteding en/of dagbehandeling af op uw wensen. De coach coördineert de activiteiten en maakt afspraken met u en de mensen om u heen. U krijgt een persoonlijk programma of u sluit aan bij een groep. Samen zorgen we ervoor dat u zich thuis voelt.

Er zijn aparte groepen voor mensen met een vorm van afasie, dementie, Parkinson, en/of een lichamelijke beperking. Uw programma op maat kan bestaan uit geheugentraining, handfunctietraining, bewegingsactiviteiten, het voeren van een themagesprek of muziektherapie. We vullen het programma aan met andere activiteiten, zoals de krant voorlezen, een spelletje doen of wandelen. Komt u de hele dag, dan staat er een lunch voor u klaar. Hoe de dagbesteding er voor u ook precies uitziet, het belangrijkste is dat u zoveel mogelijk blijft doen wat u gewend bent.

Wie betaalt uw deelname?

Met een indicatie ‘dagactiviteit basis ouderen’ of ‘dagactiviteit plus ouderen’ worden de kosten voor deelname vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Heeft u een indicatie ‘behandeling groep’ of ‘Modulair Pakket thuis’, dan worden de kosten vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Voor het regelen van uw indicatie kunt u contact opnemen met het WMO-loket in uw gemeente. Bent u zelf niet in de gelegenheid het vervoer te organiseren, dan nemen we dat mee in de indicatie.

Geen indicatie?

Heeft u (nog) geen indicatie, dan kan één van de coaches van het ontmoetingscentrum u begeleiden bij het aanvragen. Met een Persoons Gebonden Budget (PGB) kunt u ook gebruik maken van de programma’s in het ontmoetingscentrum.

Overigens kunt u ook zonder indicatie deelnemen aan een ontmoetingsgroep. Wij vragen u dan om een bijdrage in de kosten. Dit bedrag hangt af van de activiteiten waar u aan meedoet en hoe vaak u aanwezig bent. U betaalt een vast bedrag per dagdeel of per activiteit.

Wilt u meer weten over de ontmoetingscentra van Lyvore, dan kunt u bellen naar een coach van het ontmoetingscentrum. Hij of zij geeft u graag antwoord op uw vragen. U kunt ook het contactformulier invullen, wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op. Ook de medewerkers van Cliëntadvies vertellen u graag welke (beschutte) ontmoetingsgroep of locatie het beste bij u past. Met algemene vragen kunt u terecht bij uw huisarts, (wijk)verpleegkundige of de Casemanager Dementie.

Delen

Locaties

Puntenburg Hoofdingang
Puntenburg

Puntenburg is een wooncomplex in Amersfoort voor mensen van 55 jaar en ouder. Lyvore biedt thuiszorg en in enkele appartementen intramurale verpleeghuiszorg.

Hfst 14 (12.0)
Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op locatie Santvoorde vindt u Het Ontmoetingscentrum Baarn. Hier kunt u ook terecht voor specialistische dagbehandeling voor ouderen met een vorm van dementie.

Santvoorde DSC8780 Web
Santvoorde

Santvoorde is een locatie voor Wonen met Zorg in Baarn. Het complex bestaat bestaat uit een hoofdgebouw, waar zorg en ondersteuning wordt geboden aan bewoners. Santvoorde ligt middenin een woonwijk en heeft een gezamenlijke open tuin.

Achterkant Krabbelaan
Krabbelaan

Krabbelaan is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie, middenin een woonwijk in Baarn. Er zijn twee groepen van zes à zeven bewoners.

Noorderhof Zicht Op 68
Noorderhof

Noorderhof in Baarn is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. De locatie bevindt zich middenin een woonwijk, tegenover een basisschool.

Elisabeth Park De Tuin
Elisabeth Park

Elisabeth Park ligt in Lage Vuursche en bestaat uit drie accommodaties: Merelhof, een woonlocatie voor mensen met een lichamelijke beperking en Vinkehof en Lijsterhof, twee locaties voor ouderen met dementie.

Lijsterhof (2)
Lijsterhof

Lijsterhof is een kleinschalige nieuwbouwlocatie voor mensen met een vorm van dementie, midden in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche en onderdeel van Elisabeth Park.

EP7 Nieuwbouw Met Kippenren
Merelhof

Merelhof is een kleinschalige nieuwbouwlocatie voor mensen met een lichamelijke beperking, midden in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche en onderdeel van Elisabeth Park.

EP3 Idem EP2
Vinkenhof

Vinkenhof is een kleinschalige nieuwbouwlocatie voor mensen met een vorm van dementie, midden in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche en onderdeel van Elisabeth Park.

Mevrouw Staat In Restaurant
Het Ontmoetingscentrum Soest

Op locatie Molenschot vindt u Het Ontmoetingscentrum Soest. Hier kunt u terecht voor dagbesteding voor ouderen met en zonder indicatie.

Molenschot Hoofdingang
Molenhof

Molenhof maakt deel uit van woonzorglocatie Molenschot en heeft een eigen woongedeelte op de begane grond.

Hfst 14 (18.0)
Molenschot

Molenschot is een woonzorglocatie midden in Soest. Er is altijd iets te beleven; restaurant Het Dalzicht en Het Ontmoetingscentrum Soest bevinden zich ook op deze locatie.

Daelhoven DSC8719 Web
Daelhoven

Voor het zorgteam van Daelhoven staat de bewoner centraal. We bootsen zoveel mogelijk de woonsituatie na zoals die voor de bewoners thuis was. De locatie Daelhoven in Soest staat middenin een woonwijk.

De Heybergh
De Heybergh

De Heybergh is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie of een lichamelijke beperking en bevindt zich aan de gezellige winkelstraat van Soesterberg.

Dames In Restaurant
Het Ontmoetingscentrum Amersfoort

Het Ontmoetingscentrum Amersfoort biedt zowel specialistische dagbehandeling voor ouderen met een indicatie als evenementen waar iedereen vanuit Amersfoort welkom is.

Dames In Restaurant
Zorg aan huis Amersfoort

Voor de meeste mensen is er geen betere plek dan thuis. Daarom organiseren we samen met uw mantelzorgers, ondersteuning en thuiszorg zoveel mogelijk dichtbij huis.

Bij De Dierenweide
Zorg aan huis Soest

Voor de meeste mensen is er geen betere plek dan thuis. Daarom organiseren we samen met uw mantelzorgers, ondersteuning en thuiszorg zoveel mogelijk dichtbij huis.

Zorg Aan Huis Medicijn Uitleg
Zorg aan huis Baarn

Voor de meeste mensen is er geen betere plek dan thuis. Daarom organiseren we samen met uw mantelzorgers, ondersteuning en thuiszorg zoveel mogelijk dichtbij huis.