Sollicitatieprocedure

Bij Lyvore maken we het je makkelijk. Onder elke vacature staat de knop ‘solliciteren’. Als je daarop klikt, komt het sollicitatieformulier te voorschijn. Vul het formulier in en stuur het samen met je motivatiebrief en je CV naar ons op. Wat gebeurt er daarna?

Stap 1. Telefonisch contact
Jouw sollicitatie wordt opgepakt door de afdeling Werving & Selectie. Je wordt binnen een paar dagen gebeld. In dit gesprek worden jouw wensen en onze mogelijkheden besproken en wordt de procedure toegelicht.

Stap 2. Gesprek met jouw toekomstige team
Omdat Lyvore werkt met zelfsturende teams, hebben jouw toekomstige collega’s een belangrijke rol in het sollicitatieproces. Het team bespreekt jouw sollicitatiebrief en neemt vervolgens telefonisch of per e-mail contact met je op om een afspraak met je te maken. Het kennismakingsgesprek biedt ons beiden de kans elkaar te leren kennen, vragen te stellen en te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Stap 3. Meelopen
Ben jij net zo enthousiast als wij zijn, dan zal het team je meestal uitnodigen een aantal uur mee te lopen. Zo krijg je een nog beter beeld van je toekomstige werkplek, jouw werkzaamheden en je collega's.

Stap 4. Referentie
Wij vinden het belangrijk om onze keuze voor jou positief te bevestigen. Daarom winnen wij één of twee recente referenties in. We vragen je tijdig contactgegevens van jouw referenties aan te leveren.

Stap 5. Arbeidsvoorwaardengesprek
Zijn alle stappen doorlopen en gaan we graag de samenwerking aan, dan volgt een laatste gesprek. In het arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we je salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bespreken we de verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je hebt één maand de tijd om deze aan te vragen bij Dienst Justis. Hebben we de Verklaring Omtrent Gedrag in de eerste werkmaand niet van je ontvangen, dan moeten we helaas afscheid van elkaar nemen.

Stap 6. Jouw contract
Vooruitlopend op de ontvangst van de VOG maken we de arbeidsovereenkomst op en start je in jouw nieuwe baan bij Lyvore. Het contract wordt per post in tweevoud naar je opgestuurd en zien we graag binnen twee weken ondertekend retour.


GEFELICTEERD,
VAN HARTE WELKOM NIEUWE COLLEGA!

 

Voor we het vergeten…

Iedere sollicitant krijgt een persoonlijke digitale pagina. Na je sollicitatie ontvang je vrijwel direct een bevestigingsmail verzonden vanuit Stichting De Opbouw, waar Lyvore onderdeel van uitmaakt In de mail staat een link, waarmee je een persoonlijk pagina aanmaakt op het sollicitatieportaal van Lyvore.

Op deze persoonlijke pagina vind je alle informatie over jouw sollicitatie. Over de afspraken die je hebt gemaakt en over de gesprekken die je voert. Telkens als we een bericht op jouw persoonlijke pagina plaatsen, ontvang je een e-mail waarin we je vragen om in te loggen. Zo weet je altijd wat de laatste stand van zaken is rondom jouw sollicitatie.

Heb je al eens gesolliciteerd bij Lyvore dan heb je deze persoonlijke pagina al aangemaakt. Je kunt vanuit dit account ook op nieuwe vacatures reageren. Je hoeft dan niet weer al je gegevens in te vullen.