BBL Verzorgende IG/MZ

Bij Lyvore investeren we in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers, ook die van toekomstige collega’s. Draag je de zorg een warm hart toe? Dan ben je van harte welkom voor het volgen van de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg (MZ) via Lyvore.

Voor wie?

Voor iedereen die gemotiveerd is om in de zorg te werken, ongeacht (zorg)ervaring of leeftijd, maar met enthousiasme en liefde voor de (mede)mens en de zorg. Je hebt minimaal een MBO niveau 3 werk- en denkniveau en je zet je gedurende de opleiding in voor een positief eindresultaat.

 

Wat is het?

Volg je deze leerweg, dan ben je als leerling Verzorgende IG/MZ bij Lyvore in dienst en heb je een leer-arbeidsovereenkomst. Eén dag in de week ga je naar school en drie dagen werk je bij één van onze teams. Je wordt ingeroosterd volgens het teamrooster en draait mee met je collega’s. Dit betekent dat je dus ook dag-, avond- en weekenddiensten werkt en later in de opleiding mogelijk nachtdiensten. Zo breng je de door jou in theorie opgedane kennis direct in de praktijk. Een prachtige combinatie!

Heb je geen zorgervaring? Dan stroom je bij ons in via de zij-instroom zodat je snel de basisbeginselen onder de knie hebt. Meer info daarover vind je hier.

 

Start

De opleiding voor Verzorgende IG/MZ start twee keer per jaar: in september en februari. Dit betekent dat wij ongeveer drie maanden voor de start beginnen met de werving- en selectieprocedure. Wil je weten of je kunt solliciteren op een leerling Verzorgende IG/MZ plek? Neem dan contact op met onze afdeling Leercentrum.

 

Jouw klas

In de BBL-klas zitten ook leerlingen die niet bij Lyvore werken, maar bij andere zorgorganisaties in de regio. Daar leer je veel van. Het mooie is dat je alle kennis meteen in de praktijk kan brengen.

Op school en bij Lyvore heb je je eigen contactpersonen. Je praktijkopleider is de link tussen werk en school en je werkbegeleider ondersteunt je op je werkplek. Een BBL-opleiding duurt maximaal drie jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Daarna ontvang je een landelijk erkend diploma voor Verzorgende IG/MZ.

Met ingang van september 2019 zijn wij gestart met modulair onderwijs voor volwassenen boven de 23 jaar. Dit betekent dat de Verzorgende IG opleiding in modules wordt aangeboden. Uiteraard overleggen we met jou wat het beste bij je past.

 

Onze VIG carrousel

Tijdens je opleiding van Verzorgende IG/MZ rouleer je twee tot drie keer van locatie om kennis te maken met verschillende zorgvormen waaronder dementiezorg, somatische zorg of thuiszorg.
Je doet veel praktische ervaring op met verschillende doelgroepen en zorgvormen. Hierdoor vergroot je je deskundigheid en ontwikkel je je vaardigheden en vakmanschap zo breed mogelijk.

 

Geslaagd en dan?

Natuurlijk willen wij je graag aan onze organisatie, teams en cliënten binden. We bieden je de mogelijkheid om te solliciteren op bestaande vacatures. Graag spreken we samen met jou af hoeveel uur je gaat werken, in welk team en wat de arbeidsvoorwaarden zijn.

 

Wil je liever doorstuderen?

Wij hebben een actief scholingsbeleid voor onze medewerkers, waardoor het mogelijk is door te groeien naar Verpleegkundige niveau 4 of zelfs 6. Ons advies is om eerst een jaar ervaring op te doen als gediplomeerde voordat je start met een vervolgopleiding.

 

Kosten

Omdat we graag willen investeren in onze medewerkers, betalen wij jouw opleiding en een deel van jouw schooltijd. Vraag bij het Leercentrum naar de studiekostenregeling.