Leerhuis Lyvore

Leerhuis Lyvore biedt in samenwerking met MBO-Amersfoort een zeer praktijkgerichte opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg.
Heb jij een groot zorghart? Zie jij wat nodig is om een glimlach op het gezicht van de bewoners en hun familie te krijgen? Ben jij als MBO-student op zoek naar veelzijdigheid in de ouderenzorg?

Passie voor zorg

Werken in de zorg met ouderen doet ertoe. Samen met collega’s ga je een bijdrage leveren aan een waardevol leven voor talloze ouderen. Als je werkt en leert bij Lyvore, dan ben je betrokken bij dat leven. Bij de mooie kanten, maar ook bij het verdriet. Je kijkt, je luistert, je stelt vragen. Je zorgt, je ondersteunt, je werkt aan herstel. Altijd met een helder doel voor ogen. Zorgen voor een goede dag. Elke dag sta je voor de uitdaging om zo goed mogelijke zorg te bieden. Als toekomstig professional kun je bij Lyvore rekenen op je collega's en op de organisatie. Ze gaan open en eerlijk met elkaar om. Ze horen graag wat jouw ambities zijn en bieden jou kansen die waar te maken. Dat is in jouw belang en vooral in het belang van de cliënten, bewoners, bezoekers en revalidanten.

Twee mooie diploma’s halen in drie jaar?

Dat kan als je kiest voor de MBO-opleiding ‘VIG/MZ dubbelkwalificatie’ bij Leerhuis Lyvore. Naast je diploma Verzorgende IG ben je aan het eind van je studie ook in het bezit van het diploma Maatschappelijke Zorg niveau 3.

Leren in de praktijk

Je gaat direct aan de slag in Santvoorde, een locatie van Lyvore in Baarn, en je loopt mee met een zorgteam. Ook ben je regelmatig in het Ontmoetingscentrum. Situaties uit de praktijk vormen de basis voor de lessen die je krijgt. Elke 10 weken staat een thema uit de praktijk centraal, de lessen en de begeleiding in de praktijk gaan hierover. Je leert van wat je tegenkomt en meemaakt bij de zorg voor de bewoners en cliënten van Lyvore. Als je geen les hebt, ben je 16 uur per week aan het leren in de praktijk in Santvoorde. Halverwege het jaar loop je op een andere afdeling binnen Santvoorde stage, dan kun je al het geleerde echt toepassen en ontvang je een stagevergoeding. De lessen Nederlands, Engels, rekenen worden op 1 vaste dag per week gegeven bij MBO Amersfoort, aan de Leusderweg in Amersfoort.

Goed geschoolde begeleiding

Je wordt begeleid door twee vaste leercoaches. Dit is een docent van MBO Amersfoort en een opleidingsadviseur van Lyvore. Daarnaast krijg je als student een vaste werkbegeleider uit het zorgteam op Santvoorde, waar jij het 1e jaar in de praktijk gaat leren. Deze werkbegeleider is binnen Lyvore daar speciaal voor opgeleid, kan je optimaal begeleiden en is goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de opleiding.

Meld je snel aan

We hebben nog plek voor studenten op deze speciale leerwerkplaats! Schrijf je in voor de BOL-opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg (niveau 3) via de button hiernaast. Inschrijven voor de klas van september 2020 kan vanaf nu.

 

Het Leerhuis Lyvore is een samenwerking met MBO-Amersfoort.