Van VAG naar VIG

Lyvore biedt jou, als gediplomeerd VAG’er, de mogelijkheid om je VIG diploma te halen. We komen dan ook graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken en een plan om maat te maken.

Als Verzorgende IG (VIG) mag en kan je meer binnen Lyvore dan een Verzorgende AG (VAG) en kun je dus meer betekenen voor het team en de cliënt. Waar je als VAG’er onder andere medicatie mag uitdelen en een aantal voorbehouden handelingen mag uitvoeren, mag je als VIG’er ook intramusculair injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen.

Voor wie?

Je bent in het bezit van een Verzorgende AG diploma. Uiteraard heb je interesse in het werken in de ouderenzorg én wil je jezelf verder scholen door middel van een verkort leer-werktraject (BBL verkort leer-werktraject of via modulair opleiden).

Wat houdt deze verkorte leerweg in?

Volg je deze verkorte leerweg, dan ben je als leerling Verzorgende IG bij Lyvore in dienst en heb je een leer-werkovereenkomst. Je volgt onderwijs op school en werkt daarnaast bij één van onze teams. Je wordt ingeroosterd volgens het teamrooster en draait mee met je collega’s. Dit betekent dat je dus ook dag-, avond- en weekenddiensten werkt. Zo breng je de door jou in theorie opgedane kennis direct in de praktijk. Een prachtige combinatie!

Start opleiding

De opleiding voor Verzorgende IG start twee keer per jaar: in september en februari. Dit betekent dat wij ongeveer drie maanden voor de start beginnen met de werving- en selectieprocedure. Wil je weten of je kunt solliciteren op een leerling Verzorgende IG plek? Neem dan eens contact op met ons Leercentrum. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Jouw klas

In de BBL groep zitten ook leerlingen die niet bij Lyvore werken, maar bij andere zorgorganisaties in de regio. Daar leer je veel van. Het mooie is dat je alle kennis meteen in de praktijk kan brengen.
Op school en bij Lyvore heb je je eigen contactpersonen. Jouw praktijkopleider is de link tussen werk en school en je werkbegeleider ondersteunt je op je werkplek.

De duur van het opleidingstraject

Dit opleidingstraject wordt op maat gemaakt. De verwachte duur van de opleiding is maximaal 1,5 jaar, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring. Daarna ontvang je een landelijk erkend diploma voor Verzorgende IG.

Onze VIG carrousel

In de VIG carrousel wissel je van werkplek. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een aantal maanden werkzaam zijn in de zorg bij mensen thuis en vervolgens ga je werken in één van onze kleinschalige woningen voor mensen met dementie. Je krijgt praktische ervaring met verschillende doelgroepen en zorgvormen. Hierdoor vergroot je je deskundigheid en word je allround opgeleid.

Geslaagd en dan?

Natuurlijk willen wij je graag aan onze organisatie, teams en cliënten binden. We nodigen je van harte uit te solliciteren op bestaande vacatures. Graag spreken we samen met jou af hoeveel uur je gaat werken, in welk team, wat de arbeidsvoorwaarden zijn.

Wil je liever doorstuderen?

Wij hebben een actief scholingsbeleid voor onze medewerkers, waardoor het mogelijk is van Verzorgende IG door te groeien naar Verpleegkundige niveau 4 of zelfs 6.

Kosten

Omdat we graag willen investeren in onze medewerkers, betalen wij jouw opleiding en een deel van jouw schooltijd. Vraag bij het Leercentrum naar de studiekostenregeling.