Zij-instromers in de zorg

De afgelopen jaren hebben steeds meer zij-instromers de weg naar Lyvore gevonden. Op positieve en eigen wijze versterken zij onze zorgteams. Hierdoor hebben we samen op creatieve wijze mooie ontwikkelingen gerealiseerd. Lyvore blijft de komende jaren in zij-instromers investeren. Wij bieden verschillende opleidingstrajecten aan, waarbij we kijken naar wat jij nodig hebt. Wil jij je laten omscholen? We gaan samen zoeken naar mogelijkheden.

Wat vragen we jou?

  • Liefde voor mensen en de zorg
  • Beheersing van de Nederlandse taal (zowel spreken als schrijven)
  • Een werk- en denkniveau op minimaal MBO-niveau 2
  • Je bent minimaal 23 jaar of ouder
  • Je bent voldoende digitaal vaardig om aan de lessen deel te nemen (o.a. e-learning)
  • Je bent bereid om tijd te stoppen in het leertraject en je hebt gelegenheid tot zelfstudie
  • En je bent bereid in een langer opleidingstraject te stappen richting Helpende of Verzorgende IG

Beperkt aantal beschikbare plaatsen

Je moet soms wachten op een geschikte opleidingsplaats, ondanks dat er tekorten zijn in de zorg. Dat heeft o.a. te maken met het aantal leerlingen dat al werkzaam is binnen een team. We willen iedereen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden.

Zij-instroom module Individuele Zorg verlenen

Ben jij die gemotiveerde kandidaat die het verschil maakt in de zorg? Die elke dag met een lach naar het werk gaat? Heb je nog geen ervaring in de zorg en de benodigde zorgdiploma’s maar wil je dit wel? Dan is deze module voor zij-instromers precies wat jij zoekt! Lees hier wat de sollicitatieprocedure inhoudt.
Je wordt in 15 weken opgeleid tot aspirant medewerker zorg. Daarna groei je door in de opleiding Helpende of Verzorgende IG of ga je door met het volgen van nieuwe modules. Met als einddoel het behalen van een landelijke erkend diploma.

"Door een goede keus te maken, zit ik helemaal op mijn plek in de zorg

Ruim twintig jaar werkt Leonoor als gastouder in de kinderopvang als zij door teruglopende vraag en de mantelzorg voor haar ouders besluit om van baan te veranderen. Ze gaat werken als huishoudelijk medewerker bij Lyvore. Leonoor: “door mijn nieuwe baan en de zorg voor mijn ouders kwam ik in aanraking met het vak. Ik ontdekte dat ik meer wilde betekenen en besloot om een Beroeps Begeleidende Leerweg voor Verzorgende IG te volgen.” Best even wennen om op 51-jarige leeftijd weer in de schoolbanken te zitten, maar het gaat Leonoor goed af. Alles wat zij leert kan ze direct in de praktijk toepassen en al snel gaat ze als leerling Verzorgende IG op pad naar haar eigen cliënten. Met resultaat! Leonoor is sinds kort met vlag en wimpel geslaagd en helpt als gediplomeerd Verzorgende IG thuiswonende ouderen in haar eigen wijk in Soest. Leonoor: “Het is uitdagend werk en ik zit helemaal op mijn plek. Geen week is hetzelfde en je weet nooit wat je aantreft. Van steunkousen tot verpleegkundige handelingen en alles ertussenin. Maar ook even een grapje of een gesprek. Dat maakt mijn werk zo mooi.”

Leonoor | Verzorgende IG

Bron: Dichtbij Amersfoort | Welzijn, zorg & ondersteuning Amersfoort | maart 2018

 

Lees hier meer stageverhalen.