Aangenaam!

Wil je alvast kennismaken met je toekomstige collega’s? Dat kan! In een aantal korte filmpjes laten Zhao, José, Alied, Sandra, Bianca, Deborah en Bart je zien met welke thema’s je bij Lyvore zoal te maken krijgt. Leonoor vertelt waarom zij, na jarenlang in de kinderopvang te hebben gewerkt, besloten heeft de schoolbanken weer in te gaan.

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

Als zorgprofessional wérk je wel vaak alleen, maar je bént niet alleen. Je doet het samen. Als collega’s ben je er niet alleen voor de cliënten, maar ook voor elkaar.

Waarom is dit werk zo leuk?

Geen dag is hetzelfde. Voor je het weet zit je met een bord kippensoep op schoot en luister je naar de mooiste verhalen van cliënten.

 

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild?

Ouderenzorg is werken met emotie. Ook huilen hoort daar soms bij.

 

Wat is jouw mooiste moment van de dag?

De lach van een cliënt. Een klopje op je schouder. Ouderenzorg geeft zóveel voldoening.

Ik zit nu helemaal op mijn plek in de zorg.

Ruim twintig jaar werkt Leonoor als gastouder in de kinderopvang als zij door teruglopende vraag en de mantelzorg voor haar ouders besluit om van baan te veranderen. Ze gaat werken als huishoudelijk medewerker bij Lyvore. Ik ontdekte dat ik meer wilde betekenen en besloot om een Beroeps Begeleidende Leerweg voor Verzorgende IG te volgen. Best even wennen om op 51-jarige leeftijd weer in de schoolbanken te zitten, maar het gaat me goed af. Alles wat ik leer kan ik direct in de praktijk toepassen. Al snel kon ik als Verzorgende IG op pad naar mijn eigen cliënten.

Leonoor
Leerling verpleegkundige
Leonoor