Elisabeth Park


"Mooier kan een werkdag toch niet beginnen?" 

GELUKSMOMENTJE

In de vroegte van de ochtend fiets ik naar mijn werk in de Lage Vuursche. Achter iedere deur die ik passeer, is iedereen nog in diepe slaap. Ik niet. Ik trap gestaag door en geniet van de rust om mij heen. De zonnestralen schijnen diffuus door het bladerendak van de bomen. Op de velden die ik passeer ligt een deken van dauw. En het is stil. Stil op straat. Stil in mijn hoofd.

Plotseling schiet er vanuit de bossen iets voor mijn wiel. Ik stop. En kijk. Een vos loopt  onbespied rustig voor mij uit. Zijn staart zwaait in het cadans van zijn tred, lichtjes heen en weer. Alsof hij wil zeggen “volg mij gerust”. Ik geniet van het schouwspel en stap pas weer op als de vos allang verdwenen is in de bossen van de Lage Vuursche. Zeg nou zelf: “mooier kan een werkdag toch niet beginnen?”

Elisabeth Park Ontwaakt

Wil je weten hoe het 's ochtends vroeg bij Elisabeth Park is? Nieuwsgierig naar de loopbaan van Asli? Bekijk dan onderstaande film "Elisabeth Park Ontwaakt" en laat je inspireren!

Elisabeth Park Ontwaakt

Elisabeth Park - Lage Vuursche

In de omgeving van Hilversum, ligt het authentieke dorpje Lage Vuursche. Verscholen in de bossen en bekend om de vele pannenkoekenhuizen. Maar vooral bekend om zijn bekendste inwoonster: Prinses Beatrix. Wonende in huis Drakestein is Prinses Beatrix praktisch de buurvrouw van de bewoners en zorgprofessionals op Elisabeth Park. Oorspronkelijk was Elisabeth Park een Rooms Katholiek Klooster, inmiddels ontmoeten verschillende geloofsovertuigingen elkaar.

Eind 2016 is het startschot gegeven voor de bouw van drie nieuwe, kleinschalige woonlocaties: Merelhof, Vinkenhof en Lijsterhof. Na bijna 1,5 jaar bouwen heeft op 16 oktober 2018 de feestelijke opening plaatsgevonden.

Vinkenhof en Lijsterhof zijn woonlocaties voor mensen met een vorm van dementie. Merelhof, met zijn 3 verdiepingen, biedt ouderen met een lichamelijke beperking een thuis. De woongroepen zijn klein en sfeervol en het leven zoals thuis wordt, zoveel als mogelijk is, nagestreeft.

Verhalen van medewerkers

Vinkenhof

Joke, Verzorgende IG - Vinkenhof begane grond
Als ik ’s ochtends op mijn werk kom, dan hebben wij samen met de Lijsterhof eerst de overdracht van de nachtdienst. We bespreken onder het genot van een kopje koffie wat er die nacht is voorgevallen. Maar vooral ook hoe een bewoner ’s avonds naar bed is gegaan en waar hij/zij misschien vandaag behoefte aan heeft.
Daarna ga ik naar mijn eigen locatie en maak ik eerst een kan koffie en thee. Want zeg nou zelf: daar willen we allemaal toch graag de dag mee opstarten?                                                                                                                                              Van mijn 7 bewoners weet ik wat zij fijn vinden om ’s ochtends te doen. Vroeg of wat later opstaan. Eerst de gordijnen open doen en daarna pas goedemorgen zeggen. Of neem mevrouw T. Zij is altijd als eerste al op en wandelt zelf naar de huiskamer. Als ze heeft plaatsgenomen aan de eettafel, dek ik deze voor haar leuk en gezellig op. Een bordje met 3 verse boterhammen, een pakje hagelslag, een vers glaasje jus en een kopje thee. En een beschuitje? Dat hoort er voor mevrouw ook iedere dag bij.
Weet je wat nou extra leuk is op deze locatie? Dat ik iedere dag verwelkomt wordt door het fluiten van onze eigen kanarie.

20190619_072951

Carin, Woonmedewerker - Merelhof
Toen ik hier solliciteerde, was dat niet zozeer omdat ik in Lage Vuursche wilde werken. Ik wilde het verschil in de dag van de bewoners kunnen maken. Inmiddels weet ik dat ik dat iedere dag kan doen, ik word hiertoe echt uitgedaagd. Maar daarnaast werk ik ook nog eens in de mooiste omgeving die je kunt bedenken!
Wij proberen van elke dag een feestje te maken voor onze bewoners, ook al is het niet altijd een feestje voor ze om hier te zijn. Dat doen we door te luisteren naar de wensen en behoeften. Door datgeen te bieden wat maakt dat de dag wat zonniger wordt. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Maar tot nu toe ga ik iedere dag met een glimlach naar huis.

Annet, Woonmedewerker - Merelhof
Het is zo’n prachtige omgeving hier. Daarom gaan wij ook heel graag met onze bewoners naar buiten. Naar de kippen of wandelen in de bossen. Dat is genieten voor bewoners maar ook voor ons.
Samen met mijn collega zet ik mij, naast mijn dagelijkse werkzaamheden, ook in om het geld dat wij vanuit Waardigheid en Trots krijgen, in te zetten voor activiteiten voor bewoners. Zo hebben we recent een paasbrunch voor bewoners georganiseerd. Deze week komen er huisdieren op bezoek en met Pinksteren hebben we een brunch. Binnenkort komt er een foodtruck op het middenplein, hoe leuk toch? Ik heb mijn draai hier helemaal gevonden, en hoop op deze manier nog lang wat voor een ander te kunnen betekenen.

Ilona, leerling Verzorgende IG Merelhof
Het mooiste aan Elisabeth Park en de Merelhof? Dat zijn mijn collega’s! Als team hebben wij hard gewerkt tijdens teambuilding dagen om elkaar te vinden en dat hebben we voor elkaar gekregen. Wij zijn een hecht team en steunen elkaar door positieve feedback te geven en er voor elkaar te zijn als er iets is. Hierdoor kunnen wij ook het complete pakket van zorg en welzijn bieden en daar zijn we ongelooflijk trots op.  Met de aandachtspunten die wij vanuit cliënten en mantelzorgers hebben gekregen, zijn wij aan de slag gegaan. En dat begint nu vruchten af te werpen.
Voor ons maken de bewoners  de dag. Dit betekent dat wij handelen naar de wensen van de bewoners. Zoals bijvoorbeeld vanochtend: mevrouw J. wilde liever wat langer op bed blijven liggen dan normaal. Dat is geen probleem. Ik spreek dan een tijd met haar af hoe laat ik haar uit bed kom helpen. Zo kan zij nog even rustig ontwaken. En vorige week hebben we een aantal bewoners een ontbijtje op bed gegeven, omdat zij niet zo’n zin hadden om aan te kleden en aan de ontbijttafel te komen. Dit is waarvoor wij hier werken. De bewoners staan bij ons centraal en bepalen ons dagritme. Binnenkort ga ik in het kader van mijn opleiding, naar een andere locatie van Lyvore. Maar ik weet nu al dat ik het mooie en rustige Elisabeth Park ga missen.

Elisabeth Park - Lijsterhof

Rineke, Verzorgende IG – Lijsterhof
Jaren geleden werd ik door een arts getipt over deze locatie. Volgens de arts was deze werklocatie de mooiste, warmste en gezelligste plek. Na al die jaar kan ik nog steeds zeggen dat dat inderdaad zo is. Natuurlijk, de zorg word zwaarder, complexer ook. Maar de betrokkenheid die wij als team hebben bij onze bewoners blijft. Wij hebben allemaal dat vertederende gevoel als we met en voor onze bewoners werken. Het is prachtig om oudere mensen te zien, te horen en ik ben erg geïnteresseerd in hen.
Onze bewoners hebben allemaal een vorm van dementie. Dit brengt veel onrust met zich mee. Men leeft vaak in het verleden, missen familieleden of voelen veel angst. Mijn werkdag is geslaagd als ik bewoners die onrustig zijn, weer rust heb kunnen brengen.  Als ik het voor elkaar heb gekregen dat zij weer aan tafel zitten en zich weer thuis en veilig voelen.
Vroeger was Verpleeghuis Elisabeth verdeeld in grote afdelingen, met grote groepen collega's. We hadden veel lol samen, konden tijd vrij maken voor een geintje. In de huidige maatschappij is het allemaal veel serieuzer en hebben we voor humor weinig tijd. Dat mis is wel. Dus als je mij vraagt waar een nieuwe collega aan moet voldoen, dan is voor mij een verplichte functie-eis: “je moet onbehouwen en zonder schroom kunnen schaterlachen”. Ik lach dan heel graag en net zo hard met je mee!

Werken op de allermooiste locatie in de regio?

Elisabeth Park! 

Helemaal enthousiast en nog vragen?

Neem dan contact op met onze afdeling Werving & Selectie, Jolanda de Vries of Noortje Linden, HR adviseurs.

Jolanda de Vries - HR adviseur

Jolanda de Vries | HR adviseur
Werving & Selectie

(06) 232 46 391
werkenbij@lyvore.nl

Noortje Linden

Noortje Linden | HR adviseur
Werving & Selectie

(06) 120 25 237
werkenbij@lyvore.nl