Wonen met zorg

Wanneer je ouder wordt, is het in sommige gevallen niet langer mogelijk thuis te blijven wonen. Het proces dat dan volgt, kent moeilijke momenten; afscheid nemen van dingen die ooit vanzelfsprekend leken, vraagt begrip en geduld. Onze medewerkers denken mee over uw wensen en over de keuzes die u heeft. Daar betrekken we ook mensen bij die belangrijk zijn voor u; dat kan uw partner zijn, maar bijvoorbeeld ook uw kinderen, kleinkinderen, buren en vrienden. U bepaalt natuurlijk zelf wie hierover meepraten.

Het valt niet mee om afscheid te nemen van dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren. Bij het kiezen van een andere woonvorm kijken we daarom eerst naar uw directe (woon)omgeving. We proberen op verschillende manieren de enorme impact, die zo'n verhuizing met zich meebrengt, te verkleinen. Tijdens dit moeilijke proces betrekken we u en de mensen om u heen bij alle stappen. Daarnaast vragen we advies aan uw huisarts en aan onze samenwerkingspartners. We gunnen u een veilig en vertrouwd gevoel in uw nieuwe woonomgeving. Het is niet zoals 'thuis' en toch hopen we dat u zich hier prettig voelt en misschien zelfs thuis kunt gaan voelen.

Bij Lyvore kennen we als geen ander de weg op het gebied van ouderenzorg en dementiezorg. Daarbij bieden we niet alleen zorg, begeleiding en behandeling. We geven u en de mensen om u heen ook de informatie die nodig is om zo goed mogelijk om te gaan met de situaties en ontwikkelingen die zich voordoen. Wilt u hierover in gesprek of vraagt u zich af welke mogelijkheden Lyvore voor u heeft, bel met één van onze  Cliëntadviseurs.