Kortdurend verblijf

Woont u thuis en hebt u tijdelijk gespecialiseerde zorg, extra begeleiding en/of medische ondersteuning nodig, dan kunt u ook voor een bepaalde periode bij Lyvore verblijven.

Met indicatie

Op een 'Wonen met zorg' locatie kunt u tijdelijk, kortdurend verblijven, bijvoorbeeld voor uw herstel na een ziekenhuisopname, indien geneeskundige zorg noodzakelijk is of als het nodig is uw mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Om in aanmerking te komen voor zo'n tijdelijk 'verblijf' heeft u een geldige zorgindicatie nodig. De maximale tijdsduur van een dergelijke verblijfssituatie staat aangegeven op die indicatie.

Lyvore biedt verschillende mogelijkheden voor kortdurend verblijf:

  • Logeeropvang en eerstelijns verblijf (ELV); Santvoorde (Baarn) en Molenschot (Soest)
  • Crisisopvang; de Plataan (Amersfoort)
  • Palliatieve terminale zorg; hospice De Luwte (Soest)
  • Geriatrische revalidatie zorg; Daelhoven (Soest), Birkhoven Park (Amersfoort), De Biltse Hof (Bilthoven)

Meer informatie

Heeft u vragen over de mogelijkheden omtrent tijdelijk verblijf (logeeropvang, eerstelijns verblijf, of crisisopvang), dan kunt u contact opnemen met onze Cliëntadviseurs (088) 356 00 88.

Voor meer informatie over palliatieve terminale zorg kunt u contact opnemen met Hospice De Luwte via (035) 603 94 50.

Wilt u informatie over geriatrische revalidatie zorg, dan kunt u contact opnemen met het Opnamebureau GRMN (088) 513 17 17, of opnamebureau@GRMN.nl

Respijtzorg

Respijtzorg, vervangende mantelzorg, wordt aangeboden door verschillende organisaties. In Soest kunt u hiervoor onder andere terecht bij de SWOS en in Amersfoort bij Indebuurt033. Voor meer informatie over organisaties die respijtzorg bieden, kunt u kijken op de website van uw gemeente.

De appartementen

De appartementen beschikken over standaard meubilair. Kleine persoonlijke bezittingen kunt u uiteraard meenemen naar het appartement.

Delen

Locaties

De Plataan Bank
De Plataan

De Plataan is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het gebouw is een voormalige school, middenin de Amersfoortse woonwijk Soesterkwartier. Wat De Plataan uniek maakt, is de tuin; de mooiste van het hele Soesterkwartier!

Santvoorde DSC8780 Web
Santvoorde

Santvoorde is een locatie voor Wonen met Zorg in Baarn. Het complex bestaat bestaat uit een hoofdgebouw, waar zorg en ondersteuning wordt geboden aan bewoners. Santvoorde ligt middenin een woonwijk en heeft een gezamenlijke open tuin.

Hfst 14 (18.0)
Molenschot

Molenschot is een woonzorglocatie midden in Soest. Er is altijd iets te beleven; restaurant Het Dalzicht en Het Ontmoetingscentrum Soest bevinden zich ook op deze locatie.