Wonen met zorg

Bij het kiezen van een (andere) woonzorgvorm, verkennen we eerst de mogelijkheden in uw directe (woon)omgeving.

Op verschillende manieren proberen we de enorme impact, die een verhuizing naar een nieuwe woonsituatie met zich meebrengt, te verkleinen. We vragen daarbij ook advies aan uw huisarts en aan onze samenwerkingspartners. Uw nieuwe woonzorgomgeving zal zeker niet zijn zoals 'thuis' en toch hopen we dat u zich hier veilig en prettig zal voelen en misschien zelfs thuis kunt gaan voelen.

Locaties Wonen met Zorg

Woont u in De Heybergh, Molenschot of Santvoorde, dan zorgen wij voor uw maaltijden en we doen, als u dat wenst, ook de boodschappen en de was voor u. Daarnaast kunt u zorg en service op maat regelen.

Lyvore stemt de medische behandeling en zorg die u nodig heeft zorgvuldig met u af. Als bewoner kunt u een beroep doen op medische deskundigheid van de arts en de specialist ouderengeneeskunde, maar bijvoorbeeld ook op therapeutische behandeling van een een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist. Ook zijn er psychologen en maatschappelijk werkenden in dienst en kunt u een beroep doen op geestelijk verzorgers. Welke behandeling u nodig heeft, wordt in overleg met u en indien aan de orde uw vertegenwoordiger, bepaald door de arts. De genoemde behandelaren werken samen in de behandeldienst, SilverRade geheten. Zij werken nauw samen met medewerkers in de zorg.

Smakelijk eten

De locaties Wonen met Zorg Molenschot, Santvoorde en De Vier Linden op Birkhoven Park hebben een seniorenrestaurant. U bent hier van harte welkom! Smakelijk eten is belangrijk. Het is één van de dingen die de kwaliteit van het leven beter maakt. En het met elkaar aan de dis zitten, is vaak een gezellig en sociaal moment. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in uw appartement te eten. In overleg met het zorgteam kan uw bezoeker, tegen betaling, mogelijk bepaalde momenten in de week in uw appartement mee-eten. Voelt u zich prettiger in een kleiner gezelschap, dan biedt 'De Huiskamer' u de vertrouwdheid van een kleinschaligere omgeving.

De Huiskamer

Heeft u even geen energie om naar de begane grond te gaan en het restaurant te bezoeken, dan bent u van harte welkom in De Huiskamer op uw locatie. Op Molenschot op iedere etage, maar ook in De Heybergh en Santvoorde bevinden zich  gemeenschappelijke ruimtes, ingericht als 'Huiskamers'. Diverse momenten in de week is daar een woonmedewerker aanwezig. U kunt hier aanschuiven voor ontbijt, lunch of diner, maar ook om de krant te lezen, een spelletje te doen of gewoon een gesprek te voeren met de woonmedewerker of medebewoners. Je eenzaam voelen, is vaak een naar gevoel en dan is het extra belangrijk anderen te kunnen ontmoeten. Bewoners en medewerkers creëren hier samen een huiselijke sfeer. 

Delen