Personenalarmering

Een val of een ander ongeluk in huis komt altijd onverwacht en meestal op een slecht moment. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Woont u zelfstandig en vraagt u zich wel eens af wie u om hulp kunt vragen bij een noodgeval?

Alarmapparatuur van stichting ATA

De alarmapparatuur huurt u van Stichting ATA, een aanbieder van personenalarmering. ATA biedt diverse alarmapparaten die geschikt zijn voor analoge en digitale telefoonlijnen en glasvezel. De alarmopvolging wordt uitgevoerd door de zorgmedewerkers van Lyvore; vertrouwd en dichtbij.

Kosten alarmering

ATA is een aanbieder van personenalarmering die contracten heeft met de ziektekostenverzekeraars Zilveren Kruis/Achmea, Menzis en Zorg en Zekerheid. Dit kan voor u voordelig zijn omdat de ziektekostenverzekeraar een vergoeding geeft voor de personenalarmering vanuit uw basisverzekering als u voldoet aan bepaalde medische criteria. Indien u niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, Menzis of Zorg en Zekerheid kunt u bij uw eigen verzekering navragen of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Een overzicht van tarieven 2019 vindt u hier.

Toegang tot uw woning

De zorgverlener van Lyvore heeft na een alarmoproep toegang nodig tot uw woning. Een veilige oplossing hiervoor is het Phoniro slot. Het slot zit aan de binnenkant van uw voordeur. Hierdoor kan niemand aan de buitenkant van uw woning zien dat u hulp krijgt. Het Phoniro slot wordt gekoppeld aan de smartphone van de zorgverlener, waardoor toegang mogelijk is.

U hoeft zelf geen smartphone te gebruiken, wel krijgt u andere sleutels. Het Phoniro systeem heeft het SKG*** veiligheidskeurmerk. Kijk voor meer informatie op www.phoniro.nl.

Aanvragen of meer informatie?

De personenalarmering via Lyvore is een veilige en betrouwbare oplossing. Waar u ook bent, met één druk op de knop roept u snel de hulp in van een ervaren en deskundig medewerker. Op ieder uur, dag en nacht. Een veilig en vertrouwd gevoel.

Wilt u personenalarmering aanvragen of meer informatie stuurt u dan een e-mail naar alarmering@lyvore.nl. Ook kunt u terecht voor informatie bij de wijkverpleegkundige.