Zorg regelen

Voor het regelen van zorg is een gesprek met de cliëntadviseurs van Lyvore een prima startpunt. U kunt hen algemene én heel concrete vragen stellen.

Wij denken met u mee

Om aanspraak te maken op langdurige zorg, is bijvoorbeeld een indicatie nodig. Nog voordat de indicatie is aangevraagd, kunt u één van onze cliëntadviseurs benaderen, zij ondersteunen u graag bij de start van uw zorgproces.

Onze medewerkers van de afdeling Clientadvies luisteren graag naar u. Telefonisch, bij u thuis of tijdens een kennismakingsgesprek bij Lyvore. Na zo’n eerste contactmoment hebben zij u wellicht een beetje geholpen weer even op adem te komen. Als uw vragen tijdens zo’n eerste gesprek beantwoord zijn, adviseren zij u op professionele wijze zodat u weet waar u moet beginnen.

De wet en uw zorg

In Nederland hebben we diverse wetten die de zorg en de financiering daarvan regelen. U kunt een zorgindicatie hebben vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een combinatie van de Zorgverzekeringswet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is ook mogelijk. Aan de hand van een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) wordt vastgesteld op welke zorg u recht heeft en hoeveel. Zo'n indicatie wordt uitgedrukt in zorgzwaartepakket (ZZP).

We luisteren naar u

We realiseren ons maar al te goed dat het regelen van zorg voor uzelf of uw naaste vaak een ingewikkeld en heftig proces is en regelmatig gepaard gaat met verschillende emoties. De cliëntadviseurs van Lyvore hebben aandacht voor de moeilijke momenten gedurende uw proces. Daarnaast adviseren zij u op professionele wijze bij het beantwoorden van alle vragen gedurende het regelen van uw zorg. De medewerkers van Cliëntadvies bieden informatie en advies over de verschillende vormen van ons zorgaanbod, de cliëntenrechten, de wachttijden, de zorgtoewijzing en de start van de zorglevering. In overleg met u zoeken zij vervolgens de meest geschikte locatie of zorgvorm voor uw situatie.