Hazelaar

Hazelaar, op Birkhoven Park in Amersfoort, is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Er wonen twee groepen van zes personen. In Hazelaar benaderen we alles zo huiselijk mogelijk. Wat we ook doen, het gaat erom dat de bewoners zich echt thuis voelen.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De bewoners van Hazelaar hebben een appartement met eigen sanitair.  U kunt uw appartement inrichten met uw eigen meubels, foto's en andere spullen. We besteden veel aandacht aan de dagelijkse activiteiten van het huishouden. Bij mooi weer kunt u genieten van de gezamenlijke tuin.

De zorgmedewerkers van Hazelaar brengen zoveel mogelijk structuur in de dag aan. In Hazelaar heerst een gemoedelijke sfeer, als bewoner heeft u alle ruimte om uw eigen gang te gaan.

Uitstapjes en activiteiten

In Hazelaar komen regelmatig verschillende vrijwilligers langs voor een praatje of een uitstapje naar het restaurant van het hoofdgebouw. Wekelijks vindt in de gezamenlijke huiskamer een bewegingsgroep plaats. In het hoofdgebouw op Birkhoven Park vinden ook activiteiten plaats als koersbal, een creatieve club en fitness. In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

 

Delen

Faciliteiten

Bushalte
Binnen 100 meter
Tuin
Bij de locatie
Bos Birkhoven
Binnen 100 meter
Supermarkt
Ongeveer 1 kilometer
Restaurant
In de buurt
Volop Parkeergelegenheid
duofiets

Diensten

Client Leest De Krant 2
Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra in Soest, Baarn en Amersfoort zijn er voor iedereen.

Smakelijk Eten
Restaurant

Lekker eten en drinken is belangrijk, het is één van de dingen die het leven mooi maakt.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.