Krabbelaan

Krabbelaan is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Middenin een woonwijk in Baarn wonen twee groepen van zes à zeven bewoners.

Iedere bewoner heeft een eigen appartement. De sanitaire ruimte wordt gedeeld. In de gezamenlijke  huiskamer en keuken begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners met de dagelijkse activiteiten. Bent u liever alleen op uw kamer, dan kan dat natuurlijk ook. Vooral 's zomers is het heerlijk in de achtertuin.

Samen doen

We stimuleren de bewoners om actief te blijven; als het zelfs kan, koken we samen. Hebben we nog iets nodig van de supermarkt, dan maakt één van de vrijwilligers er met een bewoner graag een uitstapje van. Ook bij andere eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals de was doen en schoonmaken, wij de bewoners graag.

Warm bad

Nieuwe bewoners ervaren de Krabbelaan als een 'warm bad'. In deze kleinschalige woonvorm zetten we het leven zoals het thuis was zoveel mogelijk voort. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment. Het zorgteam is goed op elkaar ingespeeld.

Een enorm team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en 's nachts is er altijd minimaal één zorgmedewerker op de locatie. Indien nodig kan de hulp inschakelen van een verpleeg zijkundige of een specialist ouderengeneeskunde.

Als u komt wonen in de Krabbelaan kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Uiteraard is het verstandig om bij het inrichten rekening te houden met de zorg die u nodig heeft. Voor uw begeleiding en verzorging is meestal wat extra ruimte nodig.

Actieve betrokkenheid van familie en vrienden

Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven. Familie en vrienden kunnen in de Krabbelaan overdag terecht, er zijn geen vaste bezoeken. Bel even aan en u bent van harte welkom.

Neem vast een kijkje

via deze virtuele tour krijgt u een enorme indruk van de locatie Krabbelaan:

Delen

Faciliteiten

Supermarkt
Binnen 400m
Tuin
Bij locatie aanwezig
Snelweg
Dichtbij A1
Bezoek
Geen vaste tijden

Diensten

DSC01583
Ontmoetingsgroepen

Met een indicatie bent u welkom bij één van onze gespecialiseerde ontmoetingsgroepen.

Geestelijk Verzorgers
Geestelijk verzorgers

Een goed gesprek met een geestelijk verzorger kan wonderen doen. Een afspraak is snel geregeld.

Vrijwilligers Coordinator In Gesprek
Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende omstandigheden.

Meneer Op De Rug Aan Tafel
Vertrouwenspersoon

Worstelt u met een dilemma en of bent u niet tevreden over de zorg? De vertrouwenspersoon adviseert, informeert en bemiddelt.

Thuiswonen Met Echtpaar
Zorg en behandeling

Wanneer u bij ons woont, revalideert of zorg aan huis ontvangt, kunt u voor onderzoek, advies, begeleiding of behandeling terecht bij ons advies- & behandelcentrum SilverRade.

Veelgestelde vragen

Wilt u bij ons komen wonen? Soms is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

We raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze cliëntadviseurs via (088) 356 00 88 of clientadvies@lyvore.nl.

Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van Lyvore, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (033) 460 05 16 of financieleadministratie@lyvore.nl.

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen. 
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

Heeft u langdurige zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ